- Etter at dere gjorde oss oppmerksomme på at styret i Finansforbundet støttet Parats boikott-aksjon mot Ryanair, så har vi bestemt oss for å kansellere reisen vår med det irske flyselskapet. Det var umulig for oss å få billetter med andre flyselskaper, og derfor har vi besluttet å droppe hele turen til Dublin, sier styrelederen i Østfold Finansforbund, Sture Solvang til moss-avis.no.

Det var i forrige uke at moss-avis.no ringte Solvang for å høre hvordan han stilte seg til boikotten av Ryanair.

- Dette visste jeg ingenting om, medgir styrelederen i Finansforbundet i Østfold, Sture Solvang fra DnB NOR Bank i Råde på fredag.

Bakgrunnen er at det kjente billigflyselskapet ikke aksepterer de ansattes rett til å organisere seg. Dermed er lønns- og arbeidsvilkårene for de ansatte i Ryanair betydelig dårligere enn i andre flyselskap, skriver Finansforbundet på sine nettsider.

I Norge er det arbeidstakerorganisasjonen Parat i YS som støtter en internasjonal boikottaksjon i regi av transportarbeiderføderasjonen ITF.

- Vi støtter selvsagt aksjonen. Da vi bestilte disse billettene i mai, visste vi selvsagt ingenting om aksjonen, men stiller oss helt og holdent bak den, sier Solvang til moss-avis.no.