Gå til sidens hovedinnhold

Firma forsøkt svindlet for 16.000 kroner

Artikkelen er over 7 år gammel

– Vi har nettopp hatt revisjon av ISO-sertifiseringen vår, så fakturaen kunne lett gått igjennom systemet vårt.

Et firma med hovedkontor i Moss har blitt forsøkt svindlet for nesten 16.000 kroner. Ifølge fakturaen skulle firmaet betale for to stykk ISO-sertifikat.

Betal aldri for noe du ikke er enig i at du har bestilt

Heldigvis reagerte firmaet på at fakturaen var skrevet av en leverandør de aldri hadde hørt om før. Etter et søk på nettet ble mistanken bekreftet.
Der har blant annet Trygg Handel advart sine kunder om svindelfakturaen.

– Altfor ofte betaler bedrifter falske fakturaer av frykt for inkassokrav eller betalingsanmerkninger, sier Per Fredrik Svedlund, administrerende direktør i Trygg Handel.

Men akkurat hvor mange som blir svindlet er vanskelig å si. Mørketallene kan være veldig store.
– Dessverre er det mange som synes det er flaut å bli svindlet og dermed verken anmelder det til oss eller politiet. Det er et stort problem da man ikke får registrert alle som svindler, sier Svedlund.

Han forteller at Trygg Handel allerede har fått klager på Isotorget.
– «Banden» som står bak har tidligere drevet andre nettkataloger som vi mottok veldig mange klager på i starten av dette året. Går de fram like aggressivt som sist finnes det en stor risiko for at bedrifter kan bli lurt, sier Svedlund.

Tips fra eksperten

Svedlund forteller at fler og fler lar seg lure av svindlere. Men han har noen enkle tips for å unngå problemet.
– Betal aldri for noe du ikke er enig i at du har bestilt. I tillegg er det viktig at du bestrider kravet så raskt som mulig og gjør det skriftlig, sier Svedlund.

– Oppfør en liste over leverandører som man normalt betaler til. Mottar man en faktura fra noen som ikke er på listen, sjekk selskapet ved et søk på Google. Man kan dessuten finne «svartelister» på Internett over useriøst selskaper, forteller han.

Tips oss gjerne om liknende saker: internett@moss-avis.no eller i kommentarfeltet under.