Flere branner på Petter Olsens ferieøy La Gomera

Petter Olsens feriesteder skal ikke være rammet av brannen som herjer på øya La Gomera (merket med A på kartet).

Petter Olsens feriesteder skal ikke være rammet av brannen som herjer på øya La Gomera (merket med A på kartet). Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet frykter at en pyroman herjer på den lille øya La Gomera på Kanariøyene, hvor Petter og Fred. Olsen har bygget feriesteder. – Vi er foreløpig ikke rammet av flammene, sier eiendomssjef Calle Andersen til moss-avis.no.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Calle Andersen er Olsens eiendomssjef for feriestedene som er bygget opp på øya.
- Det var en brann forrige helg som de fikk kontroll på utover i uken som var, men nå har det altså blusset opp en ny brann, sier han til moss-avis.no.

Tenerife News skriver at man nå frykter at en pyroman står bak brannene. Det har nemlig også vært flere branner på Tenerife og La Palma.

Ifølge samme kilde skal brannene ha oppstått nær bebyggelse. Det meldes at lav luftfuktighet og vind gjør forholdene vanskelige for brannvesenet.
- Ingen av Petter Olsens eiendommer eller områder er berørt, sier Calle Andersen til moss-avis.no søndag.

600 evakuert

På La Gomera måtte mer enn 600 mennesker evakueres fra hjemmene sine, mens på La Palma måtte 90 evakueres. Enkelte bygg skal ha blitt tatt av flammene, men ingen personer rapporteres å ha mistet livet.

Flere skal imidlertid ha fått behandling etter å ha inhalert for mye røyk.

Calle Andersen opplyser overfor moss-avis.no at han vil holde seg oppdatert med La Gomera om hva som skjer. Samtidig jakter det politiet på den eller de som kan stå bak brannene.

Utenriksdepartementet opplyser overfor VG Nett at de ikke har fått noen meldinger på at det befinner seg nordmenn i de berørte områdene.
 

Artikkeltags