Flere sykehjem i Moss granskes for vikar- og overtidsbruk

- På Orkerød sykehjem er det to pårørenderom, der det i perioder har overnattet svenske vikarer, opplyser fungerende kommunalsjef Tore Ekran.

- På Orkerød sykehjem er det to pårørenderom, der det i perioder har overnattet svenske vikarer, opplyser fungerende kommunalsjef Tore Ekran. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Politikerne har nå bestilt en granskningsrapport om vikar- og overtidsbruken ved sykehjem i Moss.

DEL

Bakgrunnen er de kritikkverdige forholdene som Moss Avis omtalte lørdag. Det er avdekket at folk har jobbet overtid uten å få overtidsbetaling. Ansatte skal også ha gått doble vakter og overnattet i kjelleren.

Del på Facebook

I går ble det orientert om saken i helse og sosialutvalgets møte på Moss rådhus.
– Administrasjonsutvalget har bestilt en rapport om dette. Den vil bli lagt fram for administrasjonsutvalget i slutten av april, sa fungerende kommunalsjef Tore Ekran.

Les også: – Dette er ingen Adecco-sak

Anonymt tips

En pårørende har gitt et anonymt tips til Moss Avis, politikere og administrasjonen om at det skal ha foregått utstrakt overnatting av ansatte ved Melløsparken sykehjem, og at de har fått spise der gratis. Ekran har sjekket tipset med ledelsen ved Melløsparken sykehjem og kunne på bakgrunn av det opplyse følgende:
– Melløsparken sykehjem har tre rom som kan brukes til overnatting for ansatte eller pårørende. Noen svenske sykepleiere har i perioder overnattet der av praktiske grunner. Men de har måttet betale for maten de har spist.

Les også: – Moss kommune skal ikke bruke Adecco

Ekran understreket at det ikke er forbudt å overnatte på sykehjem i Moss:
– Melløsparken sykehjem opplyser at overnattingen av ansatte der har skjedd i tråd med de retningslinjene for dette som politikerne har vedtatt.

Ifølge Ekran har Orkerød sykehjem to pårørenderom, der det i perioder har overnattet svenske vikarsykepleiere og vikarhjelpepleiere.
– En del av de doble vaktene på Orkerød har dreid seg om frivillige bytter av vakter, la Ekran til.

Anne Bramo (Frp) mener at politikerne nå må drøfte om det er riktig å bruke pasientarealer til overnatting for ansatte:
– Kanskje bør vi se på om vi heller bør gi dem et hybeltilbud.

Les også: Erlend Wiborg krever alle kortene på bordet

Utvalgsleder Siv Jacobsen (Ap) synes administrasjonen viser en god holdning i arbeidet med å rydde opp i de kritikkverdige forholdene.
– Det er ikke ulovlig å bruke svenske vikarer eller la ansatte overnatte. Men Moss kommune skal ha ordnede lønnsforhold og følge Arbeidsmiljøloven. Det er bra at vi nå har fått fokus på dette, slik at det kan bli ryddet opp, sa Jacobsen.

Etter flere år med røde tall kunne Silje Hobbel fra Moss kommune i går opplyse at pleie og omsorgssektoren i Moss gikk med ni millioner kroner i overskudd i fjor, av et totalbudsjett på en halv milliard kroner.
– Årsakene er blant annet at det ble innført ansettelses og innkjøpsstopp i kommunen på slutten av året, supplerte Ekran.

Les også: Tage Pettersen (H) sjokkert over sykehjemsavsløringene

Artikkeltags