Foreldre får ikke være nett-venner med Refsnes-lærerne

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Lærerne ved Refsnes skole opplever venne-forespørsler på Facebook fra elevenes foreldre som så ubehagelig at det er blitt sendt ut skriv om problemet.

DEL

Infoskrivet, med tittelen «Venner på Facebook», ble sendt til elevenes foreldre rett før pinse. Der går det frem at nettstedet Facebook ikke anses som et godt verktøy i kommunikasjonen og samarbeidet med foreldrene, og at lærerne ved skolen derfor ikke får ha elevenes foreldre som venner på nevnte nettsted.

Dere vil derfor bli slettet som venner fra lærernes sider», skriver rektor Ellen Olavesen. 

Bilder fra fest

– Alle lærerne har blitt enige om at vi ikke skal være venner på Facebook med foreldre til elever. Dette fordi det nå og da har blitt diskutert at «å nei, nå har jeg fått en venneforespørsel igjen, og jeg har avslått tidligere», eller «jeg vil ikke være venner med dem, for jeg har bilder fra jeg har vært på fest, eller fra jeg har gjort andre ting privat». Og det kan oppstå situasjoner som kan bli litt ubehagelige, både for lærerne og foreldrene, sier lærer Nina Olsen til Moss Avis. 

Kontaktes ofte

Både hun og kollegaene ble glad da de så skrivet rektor ville sende ut.
– Vi lærerne synes dette blir veldig greit. For selv om man blir kjent med foreldrene, vil man fremstå som profesjonell og skille jobb og privatliv. Tidligere snakket vi kanskje med dem to ganger i året, men med Facebook og mobiler og e-post blir mange av oss kontaktet flere ganger i uka, forklarer Olsen.
– Samtidig er vi lærerne enige om at det kan være ubehagelig å få slike venneforespørsler. Man må jo hele tiden passe veldig på at man ikke skriver noe galt, og hva slags bilder man legger ut, fortsetter hun. 

For tett

– Det er ingen spesiell bakgrunn for dette skrivet, annet enn at vi er en offisiell virksomhet og har et profesjonelt forhold til brukerne våre, altså foreldre og elever. Vi ser vel kanskje at det kan føre til enkelte problemer i forhold til at det private blir for tett opp mot foreldrene, sier rektor Ellen Olavesen når hun skal forklare skrivet.

– Og det gjelder også elever som ønsker å være venner med lærere. Vi synes ikke dette er noen god ide. Vi ønsker at det ikke skal oppstå situasjoner i forhold til det å være profesjonelle, samtidig som vi jo ønsker et privatliv vi lærere også.
– Så det er ikke noen spesielle episoder som har ført til dette skrivet?
– Nei, det er ikke slik at det har skjedd noe, men vi er litt føre var. Vi har i dag allerede andre kommunikasjonsmetoder som fungerer, både foreldremøter, e-post og telefoner. Så det er ikke vanskelig å nå oss. Men vi ønsker derfor ikke et sted hvor man blander personlig og profesjonell informasjon, avslutter Olavesen.

Artikkeltags