Foreslås fjernet fra styret

– Jeg har ikke tillit til Arbeiderpartiet, sier Khaqan Khan (uavhengig) som svar på at Moss Ap ikke lenger har tillit til ham.

– Jeg har ikke tillit til Arbeiderpartiet, sier Khaqan Khan (uavhengig) som svar på at Moss Ap ikke lenger har tillit til ham. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Moss Ap har ikke lenger tillit til Khaqan Khan. Derfor ønsker vi at han blir fjernet i vervet som styremedlem i MKEiendom.

DEL

Det sier Moss Aps gruppeleder i bystyret, Tomas Colin Archer.

Saken kommer opp i bystyret mandag. Moss Ap ønsker at Åsmund Svendsen (Ap) blir nytt styremedlem etter Khan.
– Årsaken til at Moss Ap ikke lenger har tillit til Khan er Khans ytringer om statsministeren på Facebook tidligere i år som førte til at Khan ble ekskludert fra Arbeiderpartiet, bekrefter Archer.

Som Moss Avis tidligere har omtalt, skrev Khan blant annet følgende på Facebook:
«Stoltenberg er faktisk det største r........ av en statsminister dette land noen gang har hatt.»

– Jeg angrer ikke på at jeg kritiserte Aps ledelse sentralt. Og jeg har ikke latt meg kneble. Tvert imot fortsetter jeg å skrive kritiske kommentarer om Ap sentralt på Facebook, sier Khan til Moss Avis.

Han synes det blir å snu saken på hodet når Moss Ap uttaler at de ikke lenger har tillit til ham.
– Det er jeg som ikke lenger har tillit til Ap. Da tenker jeg blant annet på alle de skandalene som har vært i Ap i det siste, sier Khan.

Les også: Lokal politiker (Ap) med krass kritikk mot Stoltenberg

Sexpress

Han sikter blant annet til saken om Roger Ingebrigtsen, som trakk seg som statssekretær og vervet som nestleder i Tromsø Aps kommunestyregruppe etter beskyldninger om at han skal ha utsatt en ungdomspolitiker for utilbørlig sexpress.

– Jeg fastholder også min kritikk om at den rødgrønne regjeringen ikke har gjort noe for de vanskeligstilte i samfunnet, tilføyer Khan.

Khan sier han avventer utfallet av bystyrets behandling av saken.
– Uansett kommer jeg til å fortsette som medlem av bystyret ut den perioden jeg er valgt for. Jeg sitter der som uavhengig representant for folket og kommer til å stemme sammen med H, Frp og de andre borgerlige, sier Khan.

Eirik Tveiten (Rødt) stiller spørsmål ved lovligheten av å fjerne Khan som styremedlem i MKEiendom.
– Saken har fått tittelen nyvalg av hele styret. Men det legges opp til å velge et styre som er nøyaktig det samme som dagens, bortsett fra at ett enkeltmedlem (Khan) er fjernet, påpeker Tveiten.

Les også: Moss Ap vil ekskludere Khan

Les også: Khan vil fortsette som partiløs

Betenkt

Han mener framgangsmåten til Moss Ap er betenkelig.
– Dette er etter mitt syn en fordekt måte å omgå kommunelovens intensjoner på, sier Tveiten. Han har bedt om at hele saken trekker fra bystyrets sakskart.

Rådmann Bente Hedum er uenig i Tveitens tolkning av loven:
– I kommunelovens kommentarutgave framgår det at bystyrets adgang til nyvalg kun gjelder hele styret, og ikke enkeltmedlemmer. Den saken som fremmes i bystyret på mandag har som mål å foreta nyvalg av hele styret og er dermed i tråd med loven.

Archer på sin side kommenterer Tveitens uttalelser slik:
– Partiet som Tveiten representerer (Rødt) har gammel historie for å tro på autoritære styresett. Det får være Tveitens sak om han og partiet Rødt fortsatt har tillit til Khan etter de uttalelsene han kom med om statsministeren.

Det er ordfører Tage Pettersen (H) som har ført i pennen saken til bystyret om oppnevning av nytt styre for MKEiendom. Der skriver han at han har mottatt følgende opplysninger:
– Styremedlem Khaqan Khan i MKEiendom ble utnevnt av bystyret etter innstilling fra Ap. Khan er etter den tid ekskludert fra Ap og har ikke lenger partiets tillit. Moss Ap ønsker derfor at Åsmund Svendsen (Ap), som i dag er varamedlem til styret, skal utnevnes til styremedlem i stedet for Khan.

Les også: - Jeg er ingen nikkedukke for Ap

Gjenvalg

For resten av styret har Ap bedt om gjenvalg: Leder Erlend Wiborg (Frp), nestleder Ketil Reed Aasgaard (H), medlem Arnfinn Andersen (KrF) og medlem Gunnel Edfeldt (Ap).

– Når det gjelder Tveitens anmodning om at saken trekkes fra bystyrets sakskart, så ligger det utenfor rådmannens myndighetsområde. Det er kun ordføreren som kan trekke saker, sier rådmann Hedum.

– Saken vil ikke bli trukket fra sakslisten til bystyrets møte mandag, sier ordfører Pettersen til Moss Avis.

Artikkeltags