Forrige helg skrev vi om at Aerobuss har stanset all kjøring, på grunn av det som skal være streik blant selskapets sjåfører. Fredag er situasjonen fortsatt uendret.
– Det går fortsatt ingen buss. Vi har fått et skriv fra Aerobuss som flyplassansatte gir til berørte passasjerer. Den forklarer hvordan de kan gå fram for å få billettene refundert, forteller Silje Thoresen, markedssjef ved Moss lufthavn Rygge.
– Er det mange passasjerer som er berørt?
– Jeg har ikke noe tall på hvor mange det er snakk om, men det er en del ja.

Det er ikke bra for omdømmet vårt når passasjerer betaler for et produkt de ikke får. Det virker litt uprofesjonelt

Skuffet over tilbudet

Aerobuss står fortsatt listet som Ryanais offisielle transportpartner ved Moss lufthavn Rygge på flyselskapets hjemmesider. Likevel går det i skrivende stund ikke an å bestille billetter med busselskapet der. Faktisk er det ikke mulig å bestille transport til og fra flyplassen i det hele tatt.

Søndag sa Silje Thoresen til Moss Avis at Rygge sivile lufthavn AS sannsynligvis ville ta opp saken med busselskapet. Det har de nå gjort.

– Vi vært i dialog med Ryanair og Aerobuss denne uken. Vi er ikke tilfreds med situasjonen. Det er ikke bra for omdømmet vårt når passasjerer betaler for et produkt de ikke får. Det virker litt uprofesjonelt, sier hun.
– Det er en situasjon som selvfølgelig Ryanair ikke vil være i heller, legger hun til.

Hvis alt går i orden håper vi på å starte opp allerede i begynnelsen av neste uke

Skal ta over avtalen

Nå ser det ut til at et annet busselskap vil ta over avtalen med Ryanair. Det heter Buscarrier og er helt nyopprettet.
– Jeg vet at Ryanair er i forhandlinger med Buscarrier om å inngå en lignende avtale ved Rygge. Det er ikke avklart hvordan det vil bli, sier Thoresen.

Det irske flyselskapet ønsker ikke å gå inn i detaljer rundt dette, men sier følgende om saken.
– Vi kommenterer ikke våre kommersielle forhandlinger, men vi har tro på at busstilbudet på Rygge vil bli gjenopprettet om kort tid.

– Vi er ikke Aerobuss

Rolf Ivar Mikkelsen, styreleder og kontaktperson i Buscarrier, forteller at de fortsatt er i forhandlinger med Ryanair.
– Hvis alt går i orden håper vi på å starte opp allerede i begynnelsen av neste uke, sier han.

Det er foreløpig ikke avklart hvor mange busser eller ansatte selskapet vil ha.

Vidar Sørlies Aerobuss, eller Sørli Reiser Limited, er oppført som en av aksjonærene i Buscarrier.
– Hans rolle er ikke avklart ennå. Det er mulig han vil bli en sjåfør eller rådgiver, sier Mikkelsen, som understreker at de ikke ønsker å assosieres med hvordan Aerobuss har operert.

Fra før tilbyr Rygge-Ekspressen og Flybussekspressen transport til og fra Moss lufthavn Rygge, men Buscarrier vil bli det eneste selskapet med en Ryanair-avtale.
– Det er alltid tøft å starte opp noe nytt, men jeg tror vi stiller sterkt hvis vi får med Ryanair, avslutter Mikkelsen.

Moss Avis har nok en gang forsøkt å komme i kontakt med Vidar Sørlie, daglig leder i Aerobuss, for en kommentar - uten hell.