Forskerfabrikken inviterer til kurs for barn

 Fabrikksjef Hanne Finstad mener at forskning bør bli en like vanlig fritidsaktivitet som fotball. Derfor inviterer hun barn til forskerkurs på Bytårnet i Moss den 29. april. Alle foto forskerfabrikken

Fabrikksjef Hanne Finstad mener at forskning bør bli en like vanlig fritidsaktivitet som fotball. Derfor inviterer hun barn til forskerkurs på Bytårnet i Moss den 29. april. Alle foto forskerfabrikken Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Magisk slim, spøkelseskrystaller og mystisk materiale. Den som er nysgjerrig, kan nå få delta på forskerkurs i Moss.

DEL

Om en drøy uke starter Hanne Finstad og Forskerfabrikken fritidskurs om forskning og teknologi. Etter å ha oppnådd en enorm suksess i blant annet Oslo og Lillestrøm, er turen nå altså kommet til Moss.

Nysgjerrige barn, fortrinnsvis på 5. og 6. trinn, inviteres til å delta.
– Kursene gjør deg flinkere i naturfag og viser deg hvor morsomt det er å gjøre eksperimenter. Det første kurset vi tilbyr i Moss, er et kurs om «magisk slim», forteller Finstad.

Hun utdyper:
– På kurset skal vi studere spøkelseskrystaller, lage slim i mange former, teste konkurranseslim og undersøke et mystisk materiale. Med andre ord noe for den lekne og nysgjerrige, som vil vite litt mer.

Talentutvikling

Finstad forteller at da Forskerfabrikken startet med kurs i 2002, var de veldig usikre på om barn var interessert i å drive med dette på fritiden. Det viste seg imidlertid at barna sto i kø, og også mange ungdommer har meldt sin interesse.

Hun forklarer at konseptet går ut på noe av det samme som innenfor idretten: Man favner bredt i ung alder, og utvikler talenter som man følger videre.
– Skolen skal jo treffe alle, men på Forskerfabrikken kan de som er litt ekstra interessert eller nysgjerrig få et tilbud, sier Finstad.

Drivkraft

Hun påpeker at forskning og teknologisk utvikling er en helt sentral og endrende drivkraft i samfunnet vårt, og at det derfor er viktig å lære om nettopp dette.
– Vi har et mål om at forskning skal bli en like naturlig fritidsaktivitet som for eksempel fotball. Vi har en tradisjon for å trene kroppen vår på fritiden, men det er minst like viktig å trene hjernen, understreker Finstad.

Motiverende

Hun forteller at barna er fornøyde med å få lov til å gå litt dypere i naturfagtemaene, og at de ofte utvikler en bedre forståelse for skolefagene etter å ha gått på kurs.

– Jeg tror de forstår mer av hvorfor det er viktig å lære om disse temaene, og det skaper jo motivasjon. I tillegg er det spennende å få møte andre med samme interesser som en selv, og de forteller at de det å få teste ut teorier i praksis, forteller Finstad.

– Dersom kurset i Moss blir en suksess, kommer vi til å holde flere kurs, og kanskje også sommerskole, avslutter hun.

Artikkeltags