Fortsatt ledige sommerjobber

Å vise stå-på-vilje som ung er viktig også for senere suksess som jobbsøker, mener Eirik Bache-Wiig, direktør i FINN jobb. Martin Lyby (t.v.) og Jørgen Hornslien hadde sommerjobb i Gjerrebogen 1 borettslag sommeren 2011.

Å vise stå-på-vilje som ung er viktig også for senere suksess som jobbsøker, mener Eirik Bache-Wiig, direktør i FINN jobb. Martin Lyby (t.v.) og Jørgen Hornslien hadde sommerjobb i Gjerrebogen 1 borettslag sommeren 2011. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Har du ikke fått deg sommerjobb ennå? Alt håp er ikke ute. Flere bedrifter er ennå ikke helt i mål med å skaffe ferievikarer.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Det lyses fortsatt ut sommervikariater gjennom stillingsdatabasen vår. I løpet av mai ble det lagt ut 1800 nye slike jobber, sier seniorrådgiver Johannes Sørbø i NAV.


 

Helse og omsorg

Blant annet er det fremdeles gode muligheter i helse- og omsorgssektoren.

– Tradisjonelt har det for eksempel vært krevende for sykehjemmene å skaffe nok folk i ferien. Det finnes ledige sykehjemsjobber en rekke steder i landet også i år.

Er du på jakt etter jobb? Sjekk jobbmarkedet på moss-avis.no

Hotell og reiseliv

Ungdom som vil prøve seg i hotell- og reiselivsnæringen har også muligheter.

– Det står en del jobber åpne for skoleelever og studenter som vil skaffe seg arbeidserfaring, sier Sørbø.

Fortsatt muligheter

Utstyrskjeden Biltema har i år søkt etter 200 ferievikarer til sine 50 varehus rundt om i landet.

– En del vikariater er ennå ikke besatt. Hos oss finnes det fortsatt muligheter for ungdom som vil skaffe seg spennende og nyttig erfaring fra varehus, sier Tommy Fredriksen, daglig leder i Biltema Norge.

– Serviceinnstilling, behagelig fremtreden og viljen til å gi det lille ekstra er egenskaper vi gjerne ser etter, sier Fredriksen.

Positivt signal

Å vise stå-på-vilje som ung er viktig også for senere suksess som jobbsøker, mener Eirik Bache-Wiig, direktør i FINN jobb.

– All arbeidserfaring er nyttig. Å ha hatt sommerjobber gir et positivt signal til arbeidsgivere, og etternølere har fortsatt muligheter i år, sier han.

Vikarbyråer

Den siste uken er det lagt ut en rekke sommerjobb-annonser på FINN, totalt med 135 nye stillinger, blant annet som butikkassistenter, selgere og hotellbetjening.

– Vikarbyråene er blant dem som legger ut jobber. Det kan tyde på at fellesferien kanskje kommer brått på for endel arbeidsgivere, slik at de får det travelt med å skaffe feriehjelp.

Sjansen for å få seg sommerjobb er fortsatt tilstede, bekrefter direktør Stein André Haugerud i bemannings- og rekrutteringsselskapet Proffice.

– Det gjelder å lete aktivt, sende søknader og ta initiativ. En god del virksomheter er ennå ikke ferdig med årets vikaransettelser, sier Haugerud.

Ledige jobber i Østfold

Kunne du tenke deg sommerjobb på lageret hos Coca Cola, eller kanskje i leketøysbutikk? På finn.no er det fortsatt flere ledige sommerjobber i Østfold.

Artikkeltags