Fra griseslakt til lekkert bad

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Da familien Habberstad bygget nytt bad, insisterte Margaretha på at de skulle sette inn det gamle badekaret.

DEL

I det gamle våningshuset på gården i Vestby bor Margaretha Habberstad sammen med mannen Lars og de to tenåringsbarna Martin og Elise.

Huset er blitt betydelig oppgradert etter at familien satte igang med sitt omfattende prosjekt. Det har blitt en flott og funksjonell bolig, samtidig som alt er gjennomført i klassisk stil med stor vekt på detaljene.

For å få ønsket stil i baderommet i første etasje, falt valget på fliser som egentlig er ment for kjøkken. Badekaret med løveføtter har en litt mindre glamorøs fortid, og ble en periode brukt til slakting av griser. Men da familien bygget om det gamle våningshuset på gården og lagde plass til baderom, var mor i huset klar på at badekaret skulle komme til sin rett igjen. Etter oppussing og noen tunge løft, har det fått en verdig plassering inne på det lekre badet.

Margaretha er opptatt av helheten også når det gjelder selve innredningen. Mye av møblene er bruktfunn, og takket være kreative og smarte løsninger, har de sluppet en del kostbare investeringer. Blant annet er den lange løperen som strekker seg fra hovedinngangsdøra og tvers gjennom den flotte, lange gangen satt sammen av flere filleryer.

Hør Margaretha fortelle om et av yndlingsrommene på gården i denne ukens episode av "Min favorittplass"

Se flere episoder av "Min favorittplass" sesong 2:

Anne Kristine Fronth-Stene: Det sosiale langbordet

Siw Eriksen: Stue med gjenbruk

Jeanine Roer: Spisestuen på familiegården  

Artikkeltags