Frp fikk lite å skåle for i ny debatt om skjenketidene

Frp's representanter Erlend Wiborg, Håkon Aleksander Røssum, Anne Bramo, Liv Leirstein og Arild Svensson fikk kun sine egne stemmer.

Frp's representanter Erlend Wiborg, Håkon Aleksander Røssum, Anne Bramo, Liv Leirstein og Arild Svensson fikk kun sine egne stemmer. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I går diskuterte politikerne skjenketider og utelivsbransjens kår. Det var ikke altfor mye å skåle for.

DEL

– Forskning viser at for en by av Moss' størrelse vil utvidede åpningstider for byens skjenkesteder gi ti flere tilfeller av vold eller overgrep, sier Eirik Tveiten (Rødt).

Som siste taler under gårsdagens skjenke- debatt var han for så vidt den første som kunne vise til forskning i argumentasjonen for ikke å endre regelverket.

Tidligere hadde Frp's Håkon Aleksander Røssum foreslått en prøveordning for å kunne se og lære av de erfaringene som ble gjort.
– Én time ekstra åpningstid i perioden 15. juni til 15. september, sier han.

LES SAKEN HER: Vil ha skjenking til klokka 03

På høring

Samme representant argumenterte også for at de fleste hendelser utspant seg i hjemmet og at ved å få folk ut på restauranter og puber, vil man ha en bedre kontroll og oversikt over folks atferd.

Arbeiderpartiets Gunnar Richter Johansen var ikke sikker på om han hadde hørt rett når Frp slo et slag for å flytte konsumet fra hjem til by.

LES OGSÅ: Frp vil forfølge saken og ta den opp på nytt

SV's Øivind Tandberg Hanssen påpekte at både politiets og fylkesmannens høringsuttalelser er negative og at det burde tale tungt til fordel for å følge rådmannens innstilling der det altså ikke tas til orde for endringer.

– Se til Sarpsborg, Fredrikstad, Tønsberg og Halden, der opererer man med helt andre skjenketider, sa varaordfører Erlend Wiborg som ikke synes det er spesielt hensiktsmessig at Moss ikke skal kunne tilpasse bestemmelsene så byen ikke har et tilbud som skiller seg ut i forhold.

LES OGSÅ: KrF sier nei mens Frp vil utvide mer

Sier nei

Wiborg fik ingen støtte fra Halvor Strand. Kristelig Folkepartis representant så gjerne byen fri for alkohol.
– Saken er allerede godt belyst, og for meg som politiker er det utenkelig å akseptere noe som kan bidra til mer vold, bråk og skader, sa Sand som gjerne skulle ha sett alle hjem like frie for alkohol.

LES OGSÅ: Fullt skjenkekaos i Moss

Saken er gammel og var allerede i fjor til politisk behandling. Da var mange partier for en prøveordning slik Frp nå ønsket. Siden har mange politikere endret syn.

– Her kan vi risikere å bli rammet av politikerforakt, sa Anne Bramo (Frp) som minnet om at tidligere enighet nå kunne oppfattes som manglende evne og vilje til beslutning.
– La oss slutte med flisespikkeriet og få et vedtak, sa hun.

Sverre Høstmark viste til utlandet og skjenkerutiner der.
– Kan vi ikke heller begynne tidligere og gi oss før, undret han.

Ordfører Tage Pettersen kunne i likhet med bystyrets representanter konstatere at Frp's forslag om en utvidet prøveordning falt og at det i Moss ikke vil bli skjenket senere enn praksis i dag.

LES OGSÅ: Rådmannen i Moss snur i saken om skjenketider

Artikkeltags