FrP og H vil skjenke lenger i Moss

 – Vi har hatt en klar nedgang i omsetningen etter at skjenktiden ble kortere høsten 2009, sier Linn Dahler på Mikorbryggeriet. Hun håper politikerne går tilbake til de gamle åpningstidene.

– Vi har hatt en klar nedgang i omsetningen etter at skjenktiden ble kortere høsten 2009, sier Linn Dahler på Mikorbryggeriet. Hun håper politikerne går tilbake til de gamle åpningstidene. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Moss Frp og Høyre er klare til å møte en skjenkekrig i fylket. For hvis Fredrikstad utvider skjenketiden og Sarpsborg følger etter, så må Moss på banen.

DEL

Det mener i hvert fall Frps gruppeleder, Erlend Wiborg, som også sitter i fylkesutvalget. Han følger situasjonen i Fredrikstad med haukeblikk.

Etter en krangel mellom de borgerlige partiene som styrer byen, har nemlig Frp bestemt seg for å si takk for sist til KrF og støtte Ap, som flere ganger har foreslått utvidet åpningstid for utelivsbransjen. Dermed kan dette forslaget få flertall og ved påsketider kan plankebyen ha fått skjenketid til 02.30.

Dette utspillet har fått ordføreren i Sarpsborg til å reagere. Han fremholder at en utvidelse av åpningstiden i nabobyen, betyr at også de folkevalgte der i gården må vurdere dette.

Les også: Ap vil stramme inn skjenketidene i Moss

Kan ikke se på

Og i Moss er Frps ordførerkandidat klokkeklar på hva som da må skje.
– Da kan ikke vi bare sitte rolig og se på dette. I stedet må vi sørge for at utelivsbransjen her i byen kan konkurrere på like vilkår med de to byene i Nedre Glomma-regionen. Det vil Frp fremme konkret forslag om, fastslår Erlend Wiborg.

– Vi må ikke nok en gang komme på defensiven. De seriøse aktørene i bransjen må få levelige vilkår. Det vil også trygge arbeidsplassene. Et bedre utelivstilbud vil dessuten skape flere jobber. Vi må ikke si nei til alt. Bare se på utspillet fra Mors Cafe om uteservering i Kanalparken. Det ville jo vært flott. I tillegg hadde det vært ypperlig med en pianobar i Moss. Det tror jeg hadde appellert til et bredt publikum, sier Wiborg.

Les også: Tror bråket vil være der uansett åpningstider

Oslo lokker

Og han får støtte av Tage Pettersen (H).
– Jeg er 110 prosent enig i at Moss må utvide skjenketiden hvis de andre byene gjør dette. Alt annet vil være konkurransevridning for bransjen. Og som natteravn ser jeg at det er dødt i byen med unntak av et par steder. Husk også at det er kort vei til Oslo og tilbudet der lokker.

– Vi sliter tungt i utelivsbransjen i byen, sier Linn Dahler på Mikrobryggeriet.
– Nå prøver vi med levende musikk og gode priser på mat, så får vi se. Men vi hadde nedgang på 23 prosent fra 2009 til i fjor. Og utestedet Komma hadde overlevd med de gamle åpningstidene, sier hun.

Men ordfører Paul-Erik Krogsvold viser til politiets ønske om kortere skjenketid og vil ikke endre dette. Han medgir at Ap i Moss og plankebyen ser forskjellig på dette. 

Hva mener du om skjenketid-krigen? 

Les også: Serverte mindreårige

Artikkeltags