Frp står fast på at det skal kuttes i eiendomsskatten

Erlend Wiborg er klarest på at eiendomsskatten skal ned hvert år fremover. foto pål andreassen

Erlend Wiborg er klarest på at eiendomsskatten skal ned hvert år fremover. foto pål andreassen Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Frps Erlend Wiborg fastholder at den borgerlige erklæringen er tindrende klar på at E-skatten skal ned. Høyre er ikke like klare.

DEL

Han mener det ikke hersker noen tvil i erklæringen, som kan gi rom for andre tolkninger.

Del på Facebook
Frp fremholder at det er helt krystallklart at eiendomsskatten skal ned fra dagens nivå i Moss, som er ca. 90 millioner kroner. – Dette står i samarbeidsavtalen mellom de borgerlige partiene og det er ikke mulig å tolke seg bort fra dette, forklarer Erlend Wiborg.

Frustrert

– Men jeg deler mange av Morks frustrasjoner i forhold til at vi må kutte 20 millioner neste år, sier Wiborg.
– Ville du formulert deg som Mork?
– Nei, påpeker Wiborg.
Påtroppende Høyre ordfører, Tage Pettersen, har en annen oppfatning. – Det er klart at vi må ta utgangspunkt i den vedtatt økonomiplanen. Selv om det tidligere flertallet rodde seg unna denne økningen verbalt, så har de vedtatt dette.

Lover ikke

– Derfor må vi kutte 20 millioner neste år. Det blir ikke lett. Derfor tør jeg ikke love en nedgang i eiendomsskatten i 2012 i forhold til nivået på 90 millioner. Husk at rådmannen har kommet langt i sitt budsjettarbeid etter føringer fra Ap, SV og Rødt.
– Men vi har jo et felles mål om å kutte i eiendomsskatten. Derfor vil vi jo arbeide for at den skal gå ned i årene fram mot 2015, avslutter Pettersen.

Artikkeltags