Frykter at Hølen får samme skjebne

 Nabo til gamle Såner ungdomsskole, Stein Johan Winæs, synes ikke Vestby kommune overbeviser som eiendomsforvalter, og frykter for hva som kan skje hvis Hølen og Garder skole utsettes og legges ned.

Nabo til gamle Såner ungdomsskole, Stein Johan Winæs, synes ikke Vestby kommune overbeviser som eiendomsforvalter, og frykter for hva som kan skje hvis Hølen og Garder skole utsettes og legges ned. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Dette er misbruk av offentlige midler, sier nabo til tidligere Såner ungdomsskole, Stein Johan Winæs.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Winæs, fra gården Søndre Vinæs, har sett seg lei på kommunens håndtering av den gamle skolen.

Winæs var en del av det første kullet, da skolen åpnet i 1964. Alternativet hadde vært realskolen i Moss eller framhaldsskole der Oasen ligger i dag, og Winæs gikk sammen med kjente størrelser som Per Hedum og Jon Sundby. Tidligere ordfører Helge Bakke var blant lærerne, og skolen ble ansett som noe av det mest moderne man kunne få for penger.

Ingen tillit

Nå rister Winæs på hodet over alt forfallet. Rundt veggene ligger det søppel og etterlatenskaper. Ruter er knust, og den danske steinen bygningene er kledd med, smuldrer opp og faller av veggene.

– Det er misbruk av offentlige midler å la det forfalle sånn. Dette er våre skattekroner, og man kan jo lure på om bygningsmassen i det hele tatt er salgbar lenger, sier han og har liten tillit til kommunen som eiendomsforvalter.
Lignende tilstander. Winæs mener det er grunn til å frykte lignende tilstander dersom partiene Høyre, Frp, KrF og Venstre beslutter å legge ned Garder skole og utsette nye Hølen skole.
– Hvem vil kjøpe en gammel skole midt inne i et trangt sentrum som Hølen hvis det skulle komme til en slik situasjon, sier han, og frykter det verste.

Rettssak

Såner ungdomsskole har vist seg vanskelig å selge. Skolen lå lenge ute, før kommunen endelig fikk napp hos Tønsberg Bolig AS. Selskapet ville bygge opp et såkalt palliativt tilbud (botilbud for døende), og kjøpte skolen for 9,5 mill. kroner i 2007. Selskapet klarte bare å finansiere 20 prosent før planene gikk i vasken.

Eiendomssjef Kjell Tjernsbekk opplyser at det fremdeles ikke er noen avklaring, men at det er berammet en rettssak i slutten av januar.
– Vi mener at vi har en god sak, sier han på vegne av kommunen.

Lys i tunnelen

Samtidig ligger den gamle skolen til salgs på Østlandske næringsmegling for syv mill. Daglig leder Kjell Karlsen opplyser til Moss Avis at det har vært flere bud, og at et konkret bud skal legges fram for et lukket formannskap mandag 5. desember.
Verken Karlsen eller Tjernsbekk vil si noe om størrelsen på budet.

Artikkeltags