Full kontroll på Råde stasjon

Broen over jernbanesporene er på plass og området mellom Karlshus sentrum og Råde stasjon oppgraderes med nye adkomstveier og parkeringsplasser.

Broen over jernbanesporene er på plass og området mellom Karlshus sentrum og Råde stasjon oppgraderes med nye adkomstveier og parkeringsplasser. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi er i rute i Råde, sier byggeleder Gisle Paulsen i Jernbaneverket.

DEL

Noen har sikkert de mange utfordringene som pendlerne fra Råde stasjon måtte tåle i løpet av sist høst og vinter, fortsatt preget på netthinnen og i en hardt belastet tålmodighet.


– Jeg tror nok vi må si å være kommet forbi de aller største utfordringene, og ingen av de som eventuelt dukker opp vil påvirke de reisende i en tilsvarende grad som det en gang gjorde, sier Gisle Paulsen.

Han er byggeleder på Råde stasjon, jobber i Jernbaneverket og i tillegg tilfreds med progresjonen.

Fremdrift

– Den store milepælen var å få løftet den store brua på plass. Da ble Stasjonsveien stengt og det ga oss, både de reisende og vi som jobber her, litt ubehag.

LES OGSÅ: Nå kommer det ny bro i Råde

Brua er ment å være en vesentlig del av oppgraderingen av Råde stasjon. Det handler om universell utforming med oppgraderte plattformer, heis- og trappehus og altså bru over sporene».

Paulsen legger til at man i tiden fremover konsentrerer seg om å foredle området nærmest Karlshus til den delen av jernbaneområdet det er ment å være.
– Her blir det parkeringsplasser og nye atkomstveier. Vi vil jobbe med dette helt til prosjektet avsluttes for vår del i november i år, sier Paulsen.

Klar i år

Ifølge Jernbaneverkets hjemmesider vil det bli 240 parkeringsplasser tilgjengelige. på nordsiden av stasjonsområdet

– Vi skal også bygge en plattform før ferien og sørge for at kabler blir lagt og signalsystemer fungerer. I tillegg vil området settes i stand av en gartner.

Ifølge byggeleder Gisle Paulsen har man sluppet overraskelser av ubehagelig karakter.
– Det er mye leire her i området, men takket være en kald og snøfattig vinter har vi klart oss unna vanskelighetene.

Kostnadsrammen for oppgraderingene ved Råde stasjon ble i sin tid beregnet til noe over 60 millioner kroner.
– Vi holder innenfor kostnadsrammen, sier Paulsen.

Overraskelsene har ikke verken store eller mange, i tillegg har man fra utbyggers side vært relativt raus med tidsskjemaet.
Det betyr at prosjektet uten vanskeligheter vil bli ferdig innenfor de rammene man har satt seg.

Artikkeltags