Full krig om IKEA i Vestby

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Striden om Ikea-lokaliseringen i Vestby er blitt advokatmat. Det har fått fylkesordfører Nils Aage Jegstad (H) til å be om en juridisk vurdering av sin habilitet.

DEL

Det er på oppdrag av brødrene Gunvald og Tore Andersen i selskapet Guto AS, som har salgsrettighetene på den delen av Delijordet Ikea vil etablere seg på, at advokatfirmaet Harris nå setter et stort spørsmålstegn ved fylkesordfører Nils Aage Jegstads habilitet i saken.I et brev som er sendt fra advokatfirmaet til Høyres fylkestingsgruppe, fylkesrådmannen og Akershus fylkeskommune, bes det om at Jegstad fratrer behandlingen av Ikea-saken når den kommer opp for behandling i fylkesutvalget mandag. Det bes også om at Høyres fylkestingsgruppe under enhver omstendighet vurderer saken på nytt.

Skrus opp

Dermed skrus konfliktnivået i denne bitre og uforsonlige saken opp enda et par hakk opp. Det er fylkesordfører Nils Aage Jegstad som bor i Vestby og som i 12 år var kommunens ordfører, all oppmerksomhet rettes mot etter hans negative holdning til Ikea på Delijordet.

LES OGSÅ: Mener at Vestby har fått Ikea-panikk

Mange spørsmål

– I denne saken er det grunn til å undre seg over hvordan Jegstad over tid har håndtert Ikea-spørsmålet. Det er flere forhold vi ønsker å få belyst. Hans motstand begynte med jordvernet. Så kom veispørsmålet, deretter var det sentrumstrafikken i Vestby som talte mot en Ikea-etablering på Delijordet. Det er stadig nye momenter, sier Gunvald Andersen.

I brevet fra advokatfirmaet Harris trekkes også Jegstads familie inn. Det vises til at familiemedlemmer aktivt har ønsket Ikea velkommen til Vestby, bare ikke til Delijordet. En nabotomt til Jegstad gård er foreslått som et mulig alternativ.

« Det fremstår som uklart om han (Jegstad) kan behandle saken på en uhildet måte når nærmeste familie har interesse i at Ikea varehuset blir plassert på et annet sted enn Delijordet», heter det i brevet fra advokatfirmaet Harris.

Nekter å svare

Moss Avis var i kontakt med Nils Aage Jegstad flere ganger i går, men det hele munnet ut i at Jegstad overhodet ikke ville kommentere denne saken.

Jegstad setter nå sin lit til den juridiske habilitetsvurderingen fylkeskommunens egne advokater har fått i oppdrag å utføre. Den vurderingen vil foreligge før fylkesutvalget setter sitt møte mandag.

Artikkeltags