Full oppvask om overnatting på sykehjem

– Vi vil ikke være med på å ikke ha kortene på bordet lenger, sa Hilde Torgersen fra fagforbundet (til venstre) til rådmann Inger Johanne Fjeldbraaten.

– Vi vil ikke være med på å ikke ha kortene på bordet lenger, sa Hilde Torgersen fra fagforbundet (til venstre) til rådmann Inger Johanne Fjeldbraaten. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det foregår fortsatt overnatting av ansatte både på Orkerød og Melløsparken sykehjem. Politikerne anklaget i går rådmannen for å holde tilbake info.

DEL

I forkant av gårsdagens møte i administrasjonsutvalget hadde politikerne mottatt en anonym mail om en rekke forhold på Melløsparken sykehjem, slik Moss Avis skrev i går.

Denne mailen ble en het potet på møtet. Rådmannen hadde innstilt på at sykehjemmet skulle få frist på til 1. oktober for å rydde opp. Et enstemmig utvalg krevde derimot en umiddelbar stans, og satte 1. mai som frist.

Del på Facebook

Denne uken ble Hilde Torgersen i Fagforbundet informert om at heller ikke overnattingen på Orkerød er avviklet, slik det er blitt lovt.

– Den informasjonen fikk jeg rett etter et møte i AMU. Her forsikret rådmannen flere ganger at denne praksisen var avsluttet. Rett etter møtet får jeg en telefon om at det fremdeles skjer overnatting på Orkerød sykehjem, senest i påsken, sa Torgersen og la til:
– Det får være grenser. Vi vil ikke være med på å ikke få sannheten på bordet. Fagforbundet er ikke med på å holde ting skjult lenger.

Les også: Moss kommune visste om ulovlige Adecco-forhold for ett år siden

Krever stans

– Dette skulle vært tatt tak i for lenge siden, og det er ennå ikke ryddet opp. Jeg begynner å tvile på om informasjonen vi får er riktig eller ikke. Overnattingen er et åpenbart brudd på reglementet, sa Tage Pettersen.

– I denne saken kunne man nesten tenkt seg å være varsler selv. Vi har sagt at dette ikke må foregå, senest for en måned siden, og det ble sagt at det skulle bli en slutt. Nå foreslås det ytterligere fem måneders utsettelse. Her er det kun snakk om vilje til å gjennomføre reglementet. Igjen sitter korken i toppen av flasken. Det må bli en slutt på dette, tordnet Knut Lindelien.

Ikke greit

Rådmann Inger Johanne Fjeldbraaten svarte at hun ikke synes det er greit å bli beskyldt for å ikke snakke sant.
– Vi har hele tiden varslet at vi skal komme tilbake til dette med en sak i administrasjonsutvalget, og det gjør vi nå. Vi ønsker en nedtrappingsperiode fram til 1. oktober fordi dette gjelder to dyktige sykepleiere som vi gjerne vil beholde, sa Fjeldbraaten, som mente overnatting i påsken kunne regnes som et unntak fra reglementet på grunn av ekstra travelhet.

Thomas Colin Archer og Knut Lindelien sa begge at de ikke beskyldte noen for å lyve, men at de mistenkte at alle ikke forteller alt.

Det samme sa Tage Pettersen:
– Jeg føler at vi ikke får tilgang på all informasjon. Rådmannen snakker om noen få personer som overnatter, i mailen står det at det er cirka ti. Jeg lurer også på hva som er så lukrativt på Melløsparken at en person velger å reise 50 mil fra en annen kant av landet i ti år for å jobbe der.

Les også: Pleiere har sovet i kjelleren ved sykehjem i Moss
 

Artikkeltags