– G-max og XXL er en magnet for sportsinteresserte

 Tomas Colin Archer og Moss Ap håper at fylkeskommunen følger Moss kommune og sier ja til G-max forretningen i Varnaveien.

Tomas Colin Archer og Moss Ap håper at fylkeskommunen følger Moss kommune og sier ja til G-max forretningen i Varnaveien. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Moss Ap og Høyre vil også at G-max skal få etablere seg i Varnaveien. Med XXL på nabotomta kan de to gigantene få 200 mill. i omsetning og ett hundre ansatte.

DEL

Men da må Østfold fylkeskommune også si ja til etableringen av G-max forretningen i Varnaveien.

Moss Avis skrev i går at Frps Erlend Wiborg mener det er håpløst at fylkeskommunen sier ja til XXL på nabotomta, men altså komme til å si nei til G-max, slik kommuneplanlegger Terje Pettersen informerte om.

Problemet er at Varnaveien defineres som et avlastningsområde for sentrum i den bebudede kommuneplanen og da skal det ikke være sportsforretninger i dette strøket, men i sentrum.

Les også: XXL med kjempevarehus til mosseregionen

Spinnvilt

– For meg blir dette prinsipielt helt spinnvilt, sier Høyres Tage Pettersen.
– Frem til sommeren gjelder dagens kommuneplan og etter den er også Varnaveien sentrum og derfor kan man etablere sportsforretninger der.

– Dette er jo dessuten et butikkonsept som ikke passer inn i bykjernen. Her kan vi få to giganter på 4000 kvadratmeter hver og slik sett kan man jo definere dette som storhandel. Disse butikkene vil trekke kunder fra både Akershus, Østfold og Vestfold. Dette vil bli en magnet for sportsinteresserte og disse bilene er det heller ikke noe stort poeng i å få inn i Moss sentrum, som allerede sliter med trafikkproblemer.

– Men jeg ser ikke bort ifra at noen fylkespolitikere med hovedkvarter i Sarpsborg bruker den rigide fylkesplanen til å fremme en innsigelse. Men da vil jeg minne om at departementet ennå ikke har godkjent denne planen, poengterer Pettersen.

Les også: Ny G-Max i Varnaveien

Tullete

– Personlig må jeg få si at det virker tullete hvis fylkeskommunen skulle vende tommelen ned for G-max, sier Tomas Colin Archer, ordførerkandidat for Moss Ap.

– Det er riktig at vi i fremtiden vil ha detaljhandelen i bykjernen. Men dette er altså en type forretninger som tar så stor plass at det ikke er rom for dem i sentrum. Så når Moss kommune velger å si ja til G-max med sitt spesielle butikkonsept, så håper jeg det er tungtveiende og at fylkeskommunen også merker seg det signalet, avslutter Colin Archer, som også minner om at store enkelt forretninger, såkalt bigbox konseptet kan tillates.

Les også: 800 søknader til XXl-jobber

Artikkeltags