- Det er jo kort vei til alt, man finner det meste man behøver innen en radius på 15 minutter med bil, forteller hun begeistret.
– Vi har lenge vært på utkikk etter et hus med eget verksted. Da vi fant dette drømmestedet i Kurefjordveien slo vi til med en gang.
Det lille verkstedet ligger rett over gårdsplassen fra hovedhuset. Her inne har hun alt som trengs for å kunne jobbe med store og små møbler.
Lene viser frem tre ulike industrisymaskiner, en kompressor, en stiftepistol og et bredt utvalg av verktøy og sysaker. To gamle sofaer står midt på gulvet og venter på tur. Den ene, en gammel skinnsofa, skal få et nytt liv som rød sofa i semsket stoff. Den andre er en del av en gammelsofagruppe og blir som ny etter et opphold hos Møbeltapetserer Bergstrøm.
Det blir mer personlig når man kan velge farge, mønster og stofftype selv.
Mer bevisste kunder
- Selv om jeg har flyttet fra Oslo har jeg fortsatt veldig mange kunder fra byen, forteller Lene.
Hun forteller at markedet er bra og at hun opplever at folk har blitt mer bevisst når det gjelder møbler.
Mange velger kvalitet framfor kvantitet, og gir heller ørelappstolene og lenestolene et nytt trekk i stedet for å kjøpe nytt. For andre er det snakk om affeksjonsverdi. Man har arvet flotte, men slitte møbler som trenger å bli fornyet. Andre igjen velger å trekke om fordi de vil ha noe annerledes, som ikke alle andre har.
- Det blir mer personlig når man kan velge farge, mønster og stofftype selv. Folk låner gjerne tekstilprøver med seg hjem for å se fargene ordentlig , sier møbelsnekkeren.
(Saken fortsetter under bildet.)
I genene
Lene vokste opp på Nærøy i Nord-Trøndelag. Hun minnes at hun likte å være på farens verksted, hvor hun snekret og holdt på med ulike prosjekt.
- Jeg er faktisk fjerdegenerasjons møbelsnekker. Både oldefar, farfar og pappa har fagbrev i møbelsnekring. Og mormor var sydame, så det ligger nok litt i genene, smiler Lene.
Jeg føler meg veldig privilegert som får jobbe med hobbyen min.
Etter å ha tatt fagbrev som møbelsnekker flyttet hun til Oslo. Her studerte hun interiørdesign og gikk i lære hos en møbeltapetserer. Å starte opp sitt eget verksted har hele tiden vært den store drømmen.
- Jeg føler meg veldig privilegert som får jobbe med hobbyen min. Det er også veldig praktisk å kunne jobbe så nærme hjemmet. Etter at ungene har lagt seg er det enkelt å fortsette arbeidet, forteller hun.
På bloggen www.mobeltapetserer.com oppdaterer hun stadig med nye prosjekt og tips. Ta gjerne en titt, oppfordrer hun, og ønsker nye kunder fra Moss hjertelig velkommen.