Går til sak mot Ryanair

En tidligere flyvertinne går til sak mot Ryanair, for det hun mener er usaklig oppsigelse.

En tidligere flyvertinne går til sak mot Ryanair, for det hun mener er usaklig oppsigelse. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

En tidligere flyvertinne går til sak mot Ryanair, for det hun mener er usaklig oppsigelse.

DEL

Alessandra Cocca (35) fra Italia var innleid via bemanningsselskapet Crewlink Ireland Ltd. for en periode på tre år fra april 2012, men ble oppsagt i januar 2013.

Nå saksøker hun flyselskapet, og får hjelp av Parat, som vil forsøke å endre praksisen til Ryanair, melder dn.no.

Stasjonert på Rygge

Cocca var stasjonert ved basen på Moss Lufthavn Rygge. I januar ble Cocca oppsagt, uten tilbud om en returbillett til hjemlandet.

Begrunnelsen fra arbeidsgiver var at hun hadde gjort mindre feil på jobb, som å håndtere intercomsystemet om bord i flyet feil, ta om bord passasjerer for tidlig ved én anledning, og feil varetelling.

LES OGSÅ: Storebrand boikotter Ryanair

Første gang 

Cocca hevder forhistorien var at hun hadde klaget på en overordnet i kabinen, men at klagen aldri ble videresendt. Kort tid etter skal det ha kommet flere klager i retur, som ledet til oppsigelsen.

Dette er første gang at tidligere Ryanair-ansatte står frem med navn i mediene, og forteller fra livet på innsiden i selskapet. Cocca står frem sammen med en annen tidligere kabinansatt, skriver dn.no

Søksmålet tar, ifølge dn.no utgangspunkt i at Ryanair er rett saksøkt som arbeidsgiver, fordi Cocca skulle dekke et permanent behov for kabinansatte i Ryanair, og at det var ulovlig innleie ifølge norsk arbeidsmiljølov. Ryanair bestrider dette.

LES OGSÅ: Rygge får flere nye Ryanair-fly i sommer

Artikkeltags