Går utover den «tradisjonelle» seksualundervisningen

Årets temamateriale handler om grensesetting og seksuelle krenkelser blant barn og unge.

Årets temamateriale handler om grensesetting og seksuelle krenkelser blant barn og unge. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kampanjen Uke Sex tilbyr hvert år nytt og gratis materiale til seksualundervisning på 7.-10. trinn.

DEL

Uke Sex er seksualundervisning utover den «tradisjonelle» seksualundervisningen, som ofte er begrenset til informasjon om prevensjon, graviditet og seksuelt overførbare infeksjoner.

Det er Sex og Politikk - Foreningen for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter som er initiativtagere til kampanjen.  

45.000 påmeldte

Uke Sex legger til rette for undervisning i et bredt utvalg temaer i tillegg til disse, og gir barn og unge en arena til å diskutere og reflektere rundt temaer som identitet, selvtillit, normer og forventninger, kommunikasjon, mangfold og respekt.

45 000 av landets elever på 7.-10. trinn er hittil påmeldt Uke Sex 2013. 2545 elever fra Østfold fylke er påmeldt, fordelt på skoler i Askim, Eidsberg, Fredrikstad, Halden, Hobøl, Moss, Rakkestad, Rygge, Sarpsborg, Spydeberg og Våler.

Årets temamateriale handler om grensesetting og seksuelle krenkelser blant barn og unge, og er et etterspurt undervisningsmateriale i skolen. Mange sentrale aktører har anbefalt at grensesetting tas inn i seksualundervisningen

Nytt tema

Hvert år inkluderes et nytt temamateriale med Uke Sex. I år er dette "Mine og dine grenser", som setter fokus på grensesetting og seksuelle krenkelser mellom barn og unge.

Øvelsene i materialet handler i hovedsak om respekt, kommunikasjon, språkbruk, retten til å bestemme over egen kropp, og om å finne frem til gode måter å skape positive relasjoner på.

Noen av øvelsene i materialet for 9.-10. trinn inneholder i tillegg refleksjons- og diskusjonsøvelser om voldtekt.

Uke Sex 2013 er finansiert av Kunnskapsdepartementet, Helsedirektoratet og Justisdepartementet.

Artikkeltags