Gjenåpner stasjonsbygget på Rygge

Elina Lysne i Jernbaneverket lover at stasjonsbygget (i bakgrunnen vil åpne i løpet av uken. Nå skal de reisende få slippe å stå i kulden.

Elina Lysne i Jernbaneverket lover at stasjonsbygget (i bakgrunnen vil åpne i løpet av uken. Nå skal de reisende få slippe å stå i kulden. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Etter rundt 30 år med stengte dører, vil Jernbaneverket, Rom Eiendom og NSB gjenåpne stasjonsbygget på Rygge stasjon.

DEL

- Dette kommer som følge av skriveriene i Moss Avis, sier strekningsansvarlig i NSB for Østfoldbanen, Terje Andersen, til moss-avis.no.
- Vi i NSB utfordret derfor Jernbaneverket. Jeg tok kontakt med dem og ba dem om å se på å få gjenåpnet stasjonen, fortsetter han.

Kan åpnes nå

Moss Avis har tidligere skrevet om naboer som sliter med reisende som oppsøker dem midt på natten, blant annet i jakt på veien til flyplassen. Og i formiddag var både Jernbaneverket, Rom eiendom og NSB på befaring i stasjonsbygget ved Rygge stasjon, for å se om dørene altså skal åpnes etter mer enn 30 år.
- Vi skal åpne dørene på stasjonen og få børstet støv av stedet og sjekket at alt fungerer. Håpet og målsettingen er å få åpnet innen noen få dager, sier Andersen til moss-avis.no.

Les også: Naboene til Rygge stasjon får fremmed-besøk om natten

Det håpet ser ut til å bli realitet.
- Det kan egentlig åpnes allerede nå. Men det må nok litt på plass. Vi må vente på høytalere, infotavler og benker, sa en blid Elina Lysne fra Jernbaneverket under befaringen. Overfor moss-avis.no forklarer hun at Jernbaneverkets økonomi nå er blitt noe romsligere, samtidig som Rom Eiendom har stilt seg positive til å leie ut til dem.
- Vi ønsker mer liv på stasjonen, bekrefter eiendomssjef Alf Gunnar Lunde.

- Dette er uvant. Alle sier jo at jernbane er et tregt materie, men dette er jo flott. Nå er det rett og slett fryktelig morsomt å være pendler, sier leder av Pendlerforeningen i Follo og Østfold, Willy Frantzen. Stasjonsbygget på Rygge vil ifølge Jernbaneverket utstyres med tidslås.

Håper på café

Terje Andersen mener det er på sin plass å rose Jernbaneverket og NSB, ettersom man nå går motsatt vei av hva som er vanlig.
- Som man ser rundt i hele landet, så er det mest vanlig at stasjoner blir stengt. Her gjør vi altså det motsatte, og gjenåpner en stasjon som har vært stengt. Men det har jo skjedd en del ting på Rygge nå. Rygge stasjon har brått fått bortimot 100.000 flere passasjerer på et år på grunn av flyplassen. Hele samfunnet har fått litt liv igjen, og kanskje dette kan resultere i at flere leietakere har lyst til å leie seg inn i bygningen og drive litt virksomhet der, sier strekningslederen til moss-avis.no.

Cafédrift og lignende har også Rom Eindom ønske om å få på plass, for foreløpig er det kun et enkelt venterom og toalett som åpnes for de reisende.

Regningen på stasjonsbygget er det er Jernbaneverket som vil sitte igjen med.
- Renhold og vakthold vil alene koste rundt 120.000 kroner til sammen i året. I tillegg kommer andre utgifter som benker, informasjon, og høytalere. Det er snakk om en del penger, sier Elina Lysne til moss-avis.no.

Opptatt av pendlerne

Pendlerforeningens Willy Frantzen, er uansett storfornøyd med planene.
- Dette er et kjempetiltak, sier han med et stort smil.
- Terje Andersen har virkelig ligget i selen og fått frem et flott tiltak her. Jeg har stor sans for måten han behandler pendlerne, for dette er ikke bagateller. Han tar tak i ting, og det setter vi pris på, fortsetter pendler-lederen overfor moss-avis.no.
- Jeg har en god dialog med Willy Frantzen. Dessuten er jeg opptatt av at pendlerne ikke skal stå ute i kulda og fryse. De skal ha det bekvemt når de skal ut og reise med oss. Jeg har tro på at de reisende vil sette pris på dette, sier Andersen selv.

- Pendlerne er vår førsteprioritet. De er de viktigste, avslutter Jernbaneverkets Elina Lysne.

Les også: Naboer fortvilet på vegne av de reisende

Les også: NSB tror MLR er nattestengt

Artikkeltags