- Hva er nyskapende med din idé? Hva er innovativt og originalt med akkurat ditt prosjekt? spurte Olav Moe fra Innovasjon Norge.

Og ba folk om ikke å gi seg selv om man møter litt motstand i startfasen.

I regi av Mosseregionens næringsutvikling var alle kreative og innovative mosse-sjeler invitert til uformelt møte på House of Foundation. Representanter fra Innovasjon Norge og Etablererservice innledet med informasjon om hva de kunne tilby og åpnet for spørsmål og innspill.

Delte erfaringer


På møtet hadde de rundt femten oppmøtte en gylden mulighet til å ta til seg hverandres erfaringer.
- Jeg har et kjempeprodukt, fortalte Ann Elizabeth Molvig som driver bryggerhus på gården Kallum Søndre. Gården driver selskapslokaler med mangfoldig innhold under overskriften – nostalgi og nyskaping i ditt nærmiljø. Nå er hun klar for å videreutvikle konseptet og deltok på gründercafé for å snappe opp noen tips og høre om hvilke stipender hun kan søke. Veien har nemlig ikke bare vært enkel. – Det har vært en kjempekamp med lite støtte, men jeg ordner meg selv jeg. Sånn er det med gamle damer, smilte Molvig.

God presentasjon er viktig

-Dere må være gode selgere av prosjektet eller tjenesten deres, fortsatte Moe.Og forteller at Innovasjon Norge kan tilby etablererstipend for å dekke halvparten av det det koster å sette en idé ut i livet, inntil 400 000. I tillegg har de egne støtteordinger for folk som vil realisere designprosjekter i den såkalte Isbryterordningen.

Les også: Designkonkurranse for elever fra Moss

-Og så er det er viktig å forme søknader om stipend etter de riktige kriteriene, supplerte YngvarTrandem i Mosseregionens næringsutvikling.
- Det kan være lurt å få konsulenthjelp slik at man vektlegger det som er viktig. Og berømmer videre den holdningen om å skape noe selv som mange gründere har i seg.

Hasse Ekman i Etablererservice Østfold fulgte opp med å påpeke viktigheten av tydelig formulering av sitt eget produkt og tilbød seg selv som sparring-partner.
 – Vi kan brukes til rådgivning til søknader. Noen ganger ser ting klart ut på innsiden av hodet, men så trenger man hjelp til å definere det slik at det er forståelig for andre også, sa Ekman.

Møtet ble avsluttet med hyggelig lunsj i lokalene til kunst- og litteraturhuset House of Foundation i Møllebyen. Målet er å arrangere slike gründercaféer hver annen måned.