Gråt for Karar Mustafa Qasim i Oslo tingrett

I dag ble obduksjonsrapporten til Karar Mustafa Qasim presentert for retten.

I dag ble obduksjonsrapporten til Karar Mustafa Qasim presentert for retten. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

I dag fikk retten høre hvordan Karar Mustafa Qasim ble drept på Utøya.

DEL

Den fjerde uken i rettssaken mot terrortiltalte Anders Behring Breivik har vært en tung uke for alle aktører i sal 250 i Oslo tingrett. Obduksjonsrapportene til de 69 drepte på Utøya har blitt presentert for retten og har vært sterk kost.

Her kan du lese kondolansene våre lesere sendte etter terrorangrepene 22. juli.

Hans første AUF-leir

Onsdag formiddag fortsatte politioverbetjent Trond Sandsbråten og rettsmedisiner Per Hoff-Olsen med å gå gjennom rapportene fra de åtte som ble drept i Bolsjevika. Tre av disse ble fraktet til Storøya. Fem personer ble funnet der da politiets krimteknikere kom til stedet for å gjøre sine undersøkelser.

Som nummer to ble obduksjonsrapporten til Kirkeparken-eleven Karar Mustafa Qasim presentert for retten. Denne sommeren var Qasims første AUF-leir, noe han hadde gledet seg stort til. I minnestunden hans på Vestby videregående skole fortalte bestevennen til 19-åring, Mido Hadim, at han lærte mye av kameraten sin.
- Jeg hadde mye å lære av ham. Vi som er igjen skal fortsette å forme «det nye vi» for deg, sa Hamid.

Les også: Audun Lysbakken kom til minnestunden til Qasim

Les også: Jobbet på bensinstasjonen til ordfører John Ødbehr

Søkte et tryggere liv i Norge

Qasim kom alene til Norge som mindreårig asylsøker fra Irak. 19-åringen var sterkt preget av sine opplevelser i livet og søkte et tryggere liv med nye muligheter. Etter to år på Kirkeparken videregående skole skulle Qasim bytte til Vestby videregående høsten 2011 for å få et kontaktnett nærmere der han bodde.

Onsdag formiddag fortalte Trond Sandsbråten og Per Hoff-Olsen hvordan Qasim ble drept på Utøya. 19-åringen ble truffet av fire skudd og døde av skuddskadene i brystet. Da bistandsadvokaten avsluttet med å lese opp et minneord  på vegne av familien var det flere i sal 250 i Oslo tingrett som tok til tårene.
«Karar fra Vestby ble bare 19 år gammel. Han var aktivt med på å forme sin egen fremtid. Han kom til Norge for å få en bedre fremtid. Han var en positiv, glad og skoleflink gutt. Han var en ener på fotballbanen på Utøya. Familie og venner savner ham.»

Artikkeltags