Gult lys for Mossetunnelen gir gult kort fra Tage Pettersen

 Høyres Tage Pettersen tror stortingspolitikerne forstår at Moss har et alvorlig samfunnsproblem knyttet til trafikken gjennom byen. foto geir hansen

Høyres Tage Pettersen tror stortingspolitikerne forstår at Moss har et alvorlig samfunnsproblem knyttet til trafikken gjennom byen. foto geir hansen Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Hva hjelper det å stille gode spørsmål, når svarene er håpløse, sier Tage Pettersen (H).

DEL

Under gårsdagens spørretime på Stortinget ble samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa stilt spørsmål om både riksvei gjennom Moss og tunnel gjennom byen.
Som kjent er veien fra fergeleiet til Mosseporten et statlig anliggende og ansvar. Belastningene i form av køer og forurensning er så absolutt et lokalt problem.

Les også: Får ingen drahjelp av Kleppa

Ikke beroliget

Tage Pettersen, som i egenskap av vararepresentant skulle ha stilt spørsmål om Riksvei 19 gjennom sentrum, overlot disse til kollega Ingjerd Schou.

– Jeg sliter med statsrådens svar, sier Pettersen som reagerer på forslaget fra Kleppa om å finne en midlertidig løsning og å sørge for et bedre samarbeid mellom fylkeskommune og Statens vegvesen.

– Vi møtes flere ganger i måneden og er alle klar over at vegvesenet ikke har andre fullmakter enn det statsråden gir.

Les også: Krever nytt møte med samferdselsministeren

Hva sa hun?

Tage Pettersen tror ikke det finnes muligheter for å finne effektfulle, midlertidige løsninger og minner om at Moss antakeligvis er den eneste byen som forbinder trafikken mellom to Europaveier gjennom et bysentrum.

Statsråden kunne heller ikke gi et tilfredsstillende svar på spørsmålet om å involvere private investorer for å starte opp arbeidet med riksveien.

– Hva hun mener med at det er et prekært dilemma for samfunnet, aner ikke jeg, sier en irritert Pettersen.
– En hver annen samferdselsminister vil være bedre enn Kleppa.

Må vente og se

Heller ikke Line Henriette Hjemdal (Krf) gikk fra talerstolen med et gledelig smil om munnen etter å ha stilt spørsmålet om hva som egentlig skjer med jernbanen og Mossetunnelen etter at Kleppa for 14 dager siden varslet at vedlikehold var viktigere enn investeringer for toget.

– Jeg føler at lyset er gult, og at jernbanen gjennom Moss er satt på vent, sier hun og legger til at det var hyggelig at samferdselsministeren i det minste lyttet til henne.

Hjemdal garanterer at hun i tiden som kommer vil stå på for å sikre en jernbaneløsning gjennom en hardt belastet by. Dette har man, som Moss Avis nylig har skrevet om, jobbet med siden slutten av 80- tallet.

Artikkeltags