Gå til sidens hovedinnhold

Håkon Oscar Andersen (37) er savnet

Artikkelen er over 8 år gammel

Alle spor fra savnede Håkon Oscar Andersen (37) fra Rygge stopper på en hytte i Aremark.

Det er Håkon Oscar Andersen som har vært savnet siden 11. desember. Han er født 03.01.1975 og bosatt i Rygge kommune.

Bakgrunn: Mann fra mossedistriktet savnet

- Mandag 10. desember dro han på hyttetur til Budalsvika i Aremark sammen med tre andre personer. Han kom på et tidspunkt bort fra de andre og ingen har hørt fra han siden tirsdag 11. desember, skriver politiet i en pressemelding fredag.

Den aktuelle hytta ligger like ved svenskegrensen og øde til.

Lensmann i Aremark, Monica Anstensen, forteller til moss-avis.no at det kun var Andersen som kom frem til hytta.
- En vennegjeng på fire personer, inkludert den savnede, dro opp mandag kveld. Da de skulle gå fra parkeringsplassen, som er på svensk side cirka 4,5 kilometer fra hytta, har de kommet bort fra hverandre. Så vidt vi vet er det kun den savnede som har kommet seg til hytta. De andre har aldri vært der oppe, forklarer Anstensen.

Siste kontakt vennene hadde med 37-åringen var på telefon tirsdag. Politiet har fulgt nøye med på livstegn fra bankkortet eller telefonen til Ryggemannen, uten resultat.

Andersen er ca 182 cm høy og veier ca 115 kilo. Han beskrives som veltrent og muskuløs, opplyser politiet.

Opplysninger om savnede gis til Østfold politidistrikt, telefonnummer 02800.

Familien har samtykket til at politiet nå går ut med navn og bilde.

Les også: Privatpersoner søker etter savnet mann fra mossedistriktet

Samarbeid med svensk politi

Politiet kunne torsdag melde at de ikke har gitt opp håpet om å finne Andersen. Politiet tror fortsatt at den savnede Ryggemannen ikke har blitt utsatt for noe kriminelt. De fokuserer nå på å finne svar i etterforskningen, og ikke terrenget. Søket fra politiets side opphørte tirsdag kveld.

Også svensk politi er koblet inn i saken og var også med i søket på svensk side, der bilen til den savnede 37-åringen står.

Politiet avsluttet foreløpig søket tirsdag, etter å ha lett siden søndag. Også mannskaper fra Røde Kors, Norske redningshunder, Aremark brannvesen og dykkere fra Fredrikstad brann- og redningskorps har deltatt i søket.

Torsdag gjenopptok en privat gruppe søket, bestående hovedsakelig av barndomsvenner og andre nære bekjente av den savnede mannen.

Svært vanskelige leteforhold

Tirsdag 11. desember er siste gang noen har hørt fra Ryggemannen. Familien meldte ham savnet fredag 14. desember og søndag 16. desember ble søk satt i gang fra politiets side.

Hytta ligger 4,5 kilometer fra bilvei og beskrives som vanskelig å lete i.
- Fra tirsdag 11. til vi begynte å søke, kom det over 30 centimeter snø. Området består av skog og myr, og har vært vanskelig å søke i. Vi har fått søkt i de områdene vi mente var aktuelle, stier og veier rundt hytta, men søket førte ikke til noe resultater. Det er dermed ikke sagt at han ikke er der ute og søket vil gjenopptas hvis det er hensiktsmessig, forklarer lensmann i Aremark, Monica Anstensen.