Halmstad-elever fortviler over dårlige forhold

Elevene på Halmstad barne- og ungdomsskole fortviler over forholdene på skolen etter at renholderne har streiket i snart en uke. - Vi vil ikke bli kvitt eksamen, men vi ønsker å ha den under gode forhold, sier flere av dem.

Elevene på Halmstad barne- og ungdomsskole fortviler over forholdene på skolen etter at renholderne har streiket i snart en uke. - Vi vil ikke bli kvitt eksamen, men vi ønsker å ha den under gode forhold, sier flere av dem. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Med kun én renholder i jobb er både elever og rektor på Halmstad ungdomsskole fortvilet over forholdene på skolen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Da elevene kom på skolen mandag morgen ble de møtt av en sterk illeluktende stank. Det, og søppel i gangene, gjorde at flere av elevene sendte tips til Moss Avis om at det så forferdelig ut.
- Vi skal ha eksamen til torsdag og ser ikke hvordan vi kan ha det i disse forholdene, sier Solveig Eugenie Siren (15).

At noen av elevene ved skolen har helt eddik i gangene og tømt ut søppelet av søppelkassene tar de avstand fra og synes er unødvendig.
- Vi vil ikke bli kvitt eksamen, for den vet vi at vi må ha, men vi vil gjerne ha den under gode forhold, sier Erlend Røsten (16).

- Ansvar de har

Også rektoren fortviler over situasjonen og er ikke spesielt glad for innstillingen til enkelte elever.
- Elevene skal feie gulvet og de skal gå med søppelet fra klasserommet sitt. Det er vanlig, daglig ansvar som de har. Men mange synes det er urettferdig at elevene i Moss har fått fri, og skulle gjerne hatt det selv, og har derfor prøvd å gjøre situasjonen verre, sier Marianne Dagfinrud.

Hun synes selv at situasjonen er problematisk med kun én renholder på begge skolene, men i morgen stenges barneskolen og renholderen kan derfor konsentrere seg kun om ungdomsskolen.
- I første omgang vil vi be henne om å vaske toalettene grundigere, så gå på fellesarealene. Jeg heller synes ikke det er hyggelig her nå, men er nødt til å forholde meg til det de over meg sier, forklarer rektoren.

I morgendagens Moss Avis kan du lese mer om saken.

Har din skole blitt stengt på grunn av streiken eller hvordan ser den ut?

Artikkeltags