Hans Petter Huse sa opp sjefsjobben

 HansPetter Huse (t.h.) går av som organisasjonssjef i Moss kommune. Her sitter han ved siden av rådmann Hans K. Birkeland. foto jonivar fjeld

HansPetter Huse (t.h.) går av som organisasjonssjef i Moss kommune. Her sitter han ved siden av rådmann Hans K. Birkeland. foto jonivar fjeld Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

30 år med omstillingsarbeid får være nok, sier Hans Petter Huse.

DEL

Rådmann Hans K. Birkeland la ut følgende melding på Moss kommunes hjemmeside tirsdag ettermiddag:

«HansPetter Huse fratrer nå sin stilling som organisasjonssjef i Moss kommune».

Tage Pettersen (H) reagerer på at han og de øvrige medlemmene i administrasjonsutvalget måtte lese denne nyheten på kommunens hjemmeside.
- Huse er den lederen i kommunen vi i administrasjonsutvalget har forholdt oss aller mest til. Derfor hadde det vært naturlig om rådmannen hadde gitt oss en orientering om hvorfor Huse går av. Jeg kommer til å ta opp dette i administrasjonsutvalgets møte i dag, sier Pettersen.

Huse selv sier til Moss Avis at det ikke ligger noen dramatikk bak hans avgang:
- Jeg har tenkt på dette i ett år. Etter moden overveielse tok jeg opp med sjefen min, rådmannen, at jeg kunne tenke meg å gå over i en annen stilling.

 

Personalsjef

Huse har vært personalsjef/omstillingssjef i Moss kommune i vel 16 år. I drøyt 13 år før det hadde han en tilsvarende stilling i fylkeskommunen.

- Moss kommune står nå foran en betydelig omstilling. Er det medvirkende årsak til at du gir deg nå?

- Nei. Det har vært en evig omstilling i alle de 16 årene jeg har jobbet i kommunen, og det er heller ikke noe nytt at kommunen har dårlig råd. Men jeg fant ut at tiden nå er inne til å finne på noe annet, sier Huse, som fyller 60 år om tre uker.

Huse får nå i stedet ansvaret for kommunens innkjøpsvirksomhet:
Jeg gleder meg til å ta fatt i den nye jobben.

Elin Nygaard Opperud er konstituert som ny organisasjonssjef.

Artikkeltags