– Håper å bli et friskt pust

Fra venstre: Tor Øyvind Westbye, Sven-Erlend Anderssen og Kenneth Holter.

Fra venstre: Tor Øyvind Westbye, Sven-Erlend Anderssen og Kenneth Holter.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Miljøpartiet De Grønne har etablert lokallag i Våler.

DEL

Mandag denne uka stiftet Miljøpartiet De Grønne lokallag i Våler. Det ble satt ned et interimsstyre med Tor Øyvind Westbye som leder, og det første medlemsmøtet holdes i desember.
– Vi ønsker å fremme miljø- og klimasaken i kommunen, og være en pådriver for miljøvennlige løsninger og bærekraft i kommunepolitikken, sier stifterne.

Voksesmerter

På dagsorden har de saker som fibernettutbygging, sykkelsti fra Kirkebygden via Augerød til Moss, grønt næringsliv og bærekraftig landbruk.
Nyvalgt leder Tor Øyvind Westbye tok opp Våler kommunes voksesmerter:
– Vekst, til hvilken pris? Kan hende trenger vi en utbyggingspause og vente med felt som Folkestad 3 inntil vi har nødvendig kapasitet på barnehage og skole på plass, sier Westbye. Målsettingene for lokallaget er klare: Stille liste og komme inn i kommunestyret med minst to representanter.
– Med to representanter i kommunestyret kan vi sette en grønn merkelapp på politikken i kommunen. Vi ser fram til konstruktivt samarbeid med de etablerte partiene, og håper å kunne være et friskt pust i kommunepolitikken og komme med nye tanker og ideer, skriver lokallaget i en pressemelding.


Med foreløpig bare menn i interimsstyret, er ønsket om aktive jenter i alle aldre stort:
– Det er plass og mulighet til å engasjere seg i lokallaget i Våler. Verken styre etter årsmøte eller nominasjonsliste er ennå spikret, så vi håper flere vil henge seg på, sier Westbye.

Artikkeltags