Lucas skulle fylle to år 30. juli. I stedet fikk livet til den lille hunden en tragisk slutt.
- Jeg solgte han da han var åtte uker gammel, men måtte hente han tilbake igjen på grunn av vanskjøtsel, forteller Torhill Marie Grødal, som til tross for at hun har oppdrettet flere kull, aldri har vært med på noe lignende.

LES OGSÅ: Hund funnet dumpet fra Krapfossbrua - bundet fast til sementblokk

Prøveordning

De to små, sjarmerende nøstene som er til stede når Moss Avis kommer innom, Cita og Mon Cherie, er mor og bestemor til Lucas. Grødal har også søsteren til Lucas fortsatt. Hadde det ikke vært for at det er nok arbeid med tre hunder, hadde hun gjerne beholdt Lucas selv. I stedet fikk han et nytt hjem. Da de nye eierne ikke fikk det til å fungere, kom han nok en gang hjem til matmor. Til sist ble han levert til et tredje hjem. Dette var i følge Grødal en prøveordning på et år, så hunden var fortsatt hennes.
Generelt opplevde hun Lucas som en herlig og takknemmelig liten hund.

Forståelse

Dyretragedien på Krapfoss har fått stor oppmerksomhet i media, og mange gir uttrykk for harme i kommentarfeltene.  Men selv om hun er rystet over det som har skjedd,  har grått mange tårer, og har forståelse over at hendelsen vekker harme hos mange, håper hun at man overlater til politiet og rettsapparat å håndtere saken.
- Men jeg håper virkelig at rettssystemet gjør jobben sin, sier hun.