Tidligere denne uka påtraff politiet to østeuropeiske menn som går under betegnelsen mobile vinningskriminelle.

Leder for operativt etterforskningsavsnitt i Sarpsborg-politiet, Terje Bøe, legger ikke skjul på at politiet holder et ekstra godt øye på området ved Solbergtårnet langs E6 i Skjeberg. Bakgrunnen for dette er at politiet vet at området er en samlingsplass for kriminelle.

Første stoppested

– Vi vet at dette området til tider er en møteplass for kriminelle. Det er jo ikke så rart, ettersom det er det første naturlige stoppestedet for folk som kommer over norskegrensen, sier Bøe til SA.

Så sent som natt til onsdag fikk politiet nok en bekreftelse på at kriminelle samles og møtes på parkeringsplassen.

Ved 03.15-tiden natt til onsdag besluttet en politipatrulje å kontrollere en bil som sto parkert ved Solbergtårnet. I denne bilen satt det fire personer – to kvinner og to menn fra Øst-Europa. Politiet besluttet å gjennomføre en omfattende utlendingskontroll av dem som var i bilen.

– Denne kontrollen avdekket at de to mennene som satt i bilen har en historikk med vinningskriminalitet, og betegnes som mobile vinningskriminelle. Den ene av dem har også en historie på villainnbrudd. Dette med villainnbrudd er noe det er stort fokus på om dagen, da det er høysesong for slik kriminalitet, sier Bøe.

Fikk kjøre videre

Etter en grundig kontroll av disse østeuropeerne, fikk de imidlertid lov til å kjøre videre til sine venner i Oslo.

– De er ikke knyttet til noen nye kriminelle forhold, og fikk derfor kjøre videre til Oslo, sier Bøe.