Gå til sidens hovedinnhold

Har du truffet denne gjengen langs veiene i helgen?

Artikkelen er over 7 år gammel

Er på organisert langtur fra Oslo til Berlin i svært spesielle sykler

Du har kanskje sett dem i helgen. En gruppe som triller langs veiene i noen sykler helt utenom det vanlige. Moss Avis treffer to dansker og en nordmann like før de krysser grensen inn i Våler.

-    Jeg kjører en «Velomobil,» en slags sykkelbil, men all framdrift er med pedalene. Den er veldig aerodynamisk. Den har bremser, 27 gir, en spak som styrer og bremse- og blinklys. I tillegg har man god plass inni til ha med seg campingutstyr, forteller Bjørn Lunde fra sin hvite sykkelbil.De tre er en del av en organisert tur som går fra Oslo til Berlin. Totalt er 15 personer med på det som best kan beskrives som en svært unik sykkelferie. De sykler om lag 14 til 15 mil om dagen.

-    Vi skal følge svenskekysten nedover. Deretter tar vi ferga fra Helsingborg til Danmark og sykler videre til Berlin. Vi gjorde det samme i fjor og det er stort sett samme gjengen som er med i år. Det er rett og slett en hyggetur og vi koser oss, utdyper Lunde.

-    Får dere noen blikk langs veien?

-    Ja, jeg regner med vi blir tatt bilder av omtrent 200 ganger om dagen. Det er vanlig, ler han.Før de reiser mot Berlin, har turfølget syklet og overnattet i Østfold. Et fylke som viser seg å være perfekt for de spesielle syklene.

-    Her i Østfold er det veldig fint å sykle. Stort sett lett terreng. Det er småkupert, noe som gjør at vi opprettholder farten fra utforbakkene før og inn i neste oppoverbakke, avslutter Lunde før han setter på topplokket og sykler videre.