Har samlet inn nærmere 200.000 kroner

Tage Pettersen og hans gode hjelpere har i ettermiddag samlet inn nærmere 200.000 kroner til TV-aksjonen.

Tage Pettersen og hans gode hjelpere har i ettermiddag samlet inn nærmere 200.000 kroner til TV-aksjonen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Moss er nesten best i landet, sier ordfører Tage Pettersen. Årets TV-aksjon er i full gang.

DEL

Tallenes tale er klar. Kun i et par kommuner har man samlet inn mer per innbygger enn i Moss. Og det til tross for at årets store økonomiske dugnad, TV- aksjonen, er halvannen uke unna.– Resultatet hittil er vi stolte av, sier ordfører Pettersen som har invitert representanter fra kultur og næringsliv til å bedrive et par ettermiddagstimer med telefoninnsamling. Og han er, i likhet med et høyrøstet og humørfylt salgsapparat, meget tilfreds med starten av årets aksjon.

– Jeg tror vi kan bokføre omtrent 200.000 kroner i innkomne bidrag før denne dagen er over, sier Pettersen.

Rettigheter

Årets aksjon er til fordel for Amnesty International. Parolen er «Stå opp mot urett» og sikter seg blant annet mot å etterforske menneskerettighetsbrudd, sørge for å gi støtte til menneskerettighetsforkjempere som forsvarer ytringsfriheten, bidra til at kvinner og minoriteters rettigheter blir ivaretatt og sørge for at ulovlig fengslede blir løslatt. I tillegg vil man jobbe med på avdekke uhyrligheter i krigsområder.

De innsamlede midlene skal brukes til å stanse overgrep mot mennesker over hele verden og det er satt av en fem års disposisjonsperiode. Amnesty, som er å betrakte som en upolitisk organisasjon, har god erfaring med pengeforvaltning og det er meget beskjedne beløp som forsvinner til administrasjon.

– Vi har nok fått en del nei, men givergleden synes å være i orden. De bidragene vi har fått i løpet av disse få timene har variert i størrelse, men her er vi glade for alt og takknemlige for ethvert bidrag, sier ordføreren og legger til at behovet for bøssebærere den 21. oktober er der og at man absolutt ønsker flere.

En god start

I forbindelse med fjorårets TV- aksjon bidro mossingene med i underkant av 550.000 kroner. Det plasserte ikke Kråkebyen aller øverst i konkurransen i å gi mest per innbygger.

– Utgangspunktet for årets aksjon er med dette stuntet vesentlig bedre, sier ordføreren som helt sikkert ser givergleden eksplodere om snaue to uker.

Det vil i tiden som kommer bli satt i gang flere tiltak, blant vil det bli vanskelig ikke å bli minnet om at aksjonen er rett rundt hjørnet.

–Vi skal henge opp bannere og sørge for at alle vet hva som skjer, i tillegg vil vi sørge for at skolene får informasjon, ikke minst om bakgrunnen for aksjonen, avslutter ordfører Tage Pettersen.
 

Artikkeltags