Har startet Facebook-kampanje om SFO i Moss

FAU-leder på Åvangen, Jessica Blankenberg, har tatt sønnen Tobias som går i andre klasse ut av SFO. – Prisen var utslagsgivende, sier hun.

FAU-leder på Åvangen, Jessica Blankenberg, har tatt sønnen Tobias som går i andre klasse ut av SFO. – Prisen var utslagsgivende, sier hun. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tobarnsmor Jessica Blankenberg er skuffet over at bystyret i går gikk inn for feriestengt SFO.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Bystyret i Moss gikk i går inn for å stenge SFO jul, påske og to uker i sommerferien. Det skjer kort tid etter at SFO-prisene i august steg med nesten 35 prosent.


– Jeg synes det er veldig trist at politikerne ikke lytter til oss brukere, og setter mange barnefamilier i en vanskelig situasjon, sier Jessica Blankenberg. Hun er FAU-leder på Åvangen skole og mor til to.

Facebook

I løpet av helgen har 375 personer sluttet seg til Facebook-kampanjen «Nei til økning av SFO-priser i Moss kommune», som Blankenberg har tatt initiativ til.

– Kampanjen retter seg både mot SFO-priser og feriestengning av SFO. Siden fredag har 375 meldt seg inn i gruppen, og cirka 170 har skrevet under på vår underskriftskampanje på Facebook, sier Blankenberg.

I underskriftskampanjen heter det blant annet:
– At SFO foreslås stengt jul, påske og to uker hver sommer, skaper store problemer for oss småbarnsforeldre overfor arbeidsgiver.

Selv har Blankenberg tatt sin andreklassing Tobias ut av SFO.
– Prisen har vært utslagsgivende, for jeg har vært veldig fornøyd med SFO. De ansatte gjør en kjempejobb. En ting er at de skrur opp prisene med over 34 prosent. Når de også skal stenge i feriene, blir tilbudet både dyrere og dårligere. Det er uhørt, sier hun.

Lite tid

I saksframlegget til bystyret skriver rådmannen at samarbeidsutvalgene (SU) på de fleste skoler støtter forslaget om feriestengning helt eller delvis. Ifølge Blankenberg fikk FAU på Åvangen liten tid til å behandle saken. Som Moss Avis tidligere har skrevet, sier foreldre på Krapfoss skole det samme.

– Vi fikk én dag på oss til å komme med en uttalelse til SU. Vi rakk ikke ta det opp i FAU, sier Blankenberg. Åvangen SU gikk imot feriestengning.

– Julestengning er også et problem. De mange som jobber på sentere og institusjoner kan ikke nødvendigvis ta ferie hele jula. Resultatet av dette er at foreldre må ta ferie på ulik tid, og man får mindre tid sammen hele familien. Og det vil bli ­flere nøkkelbarn, sier Jessica Blankenberg.

Sindre Westerlund Mork (V) sier tilbakemeldingene fra FAU-ene har variert.
– Men det er så få som bruker SFO i ferien. Vi vil heller bruke ressursene de ukene de fleste barna er der, sier han.

Artikkeltags