Gå til sidens hovedinnhold

Har tidoblet antall lesere det siste året

Artikkelen er over 11 år gammel

Er du lei av blogger om ingenting? Rosablogger om kaffe latte, neglelakk, guttetrøbbel og mote. Prøv heller Supermarie som slår alle rekorder med sin militærblogg.

Marie Brudevold blogger fra livet sitt i militærleiren på Rygge. Hun har i løpet av 2010 mangedoblet daglige lesere, og fortsatt suksessen inn i det nye året med komet-tall. I Vgs helgebilag fra nyttårshelgen listes hun opp som en man burde følge godt med på i 2011.

- Det er veldig gøy å se at bloggen ble en suksess, det hadde jeg aldri trodd! Det har faktisk tidoblet seg nå, i forhold til da jeg kom til Rygge for første gang. Da jeg kom hit i mai hadde jeg et fast tall på ca 800 lesere, mens nå lander tallene på mellom 5000 - 11 000 daglige besøkende, forteller Marie til Moss Avis.

Topp kombinasjon

 Vi tok kontakt med henne for å høre om hvordan blogg- og militærhverdagen hennes arter seg. Og om hvorfor kombinasjonen gjør at så mange leser henne.

- Det er vel hovedsaklig militæret som skiller min blogg fra de andre, fortsetter Supermarie, som bloggen heter. - Jeg er jo i militæret, så det går stort sett i det. Ellers skriver jeg mye om følelser, mest kjærlighet, og innlegg som inspirerer. Dessuten tar jeg veldig sære bilder, som også skiller seg litt ut, samtidig som kommentarene jeg får tyder på at skrivemåten min er noe spesiell.

Les også: Vellykket kulturutveksling i regi av Luftforsvaret.

Ikke typisk jenteblogg

Marie mener også at bloggen er populær fordi hun skriver fra en militærhverdag på en mer treffende måte en det formelle språket på forsvaret.no.

- Jeg er en helt vanlig jente - i uniform, og jeg tror det er lettere for leserne å relatere seg til meg enn til forfatteren av en artikkel på Forsvarets nettsider.

- Hverdagen min toner seg dessuten helt annerledes enn de rosa. Mitt antrekk er jo uniformen hele året, og negler og kaffe er uinteressant for min del. Det er vel det som er det største skillet, forteller tyve- åringen med tyngde.
- De innleggene jeg har skrevet om det å være sterk og ikke gi opp livet har fått utrolig bra respons, og jeg får mailer ukentlig fra jenter som skriver at innleggene mine har hjulpet dem utrolig mye. Det er det beste jeg hører!

- Du sier til nrk at dette også er en måte å få jenter interessert i militærtjeneste, har du sett noen ringvirkninger?

- Jeg har fått konkrete tilbakemeldinger på at fortellingene mine om livet i militæret har fått jenter til å velge bort skolegang og heller gå i førstegangstjeneste. Det er jo gøy å høre at det faktisk har en effekt, men for en skyldfølelse jeg får hvis de kommer tilbake og forteller meg at de "kastet bort" et skoleår fordi de stolte på at militæret var så bra som jeg synes det er - og så viste det seg at militæret ikke var noe for dem. Jeg håper at militærlivet faller i smak for de jentene som har valgt å prøve, det er det beste valget jeg har tatt i alle fall!

Populær i Forsvaret

- Hvordan er det med responsen fra de andre i militærleiren på Rygge? Hva synes de om bloggingen til Marie, er det mest gretne gamle gubber i uniform, eller?

- De har vært overraskende positive! Flertallet har klappet meg på skulderen og sagt at de leser fast og syns det jeg skriver om militæret er veldig morsomt. De har også sagt rett ut at de ønsker at jeg skal fortsette som jeg gjør, og da er det i alle fall ikke meg det skal stå på! Det lille negative jeg har møtt er basert på kombinasjonen av privat og militært liv, og jeg skjønner til tider at den kan være utfordrende. Samtidig er jeg jo både en privatperson og soldat, og for at bloggen skal være MEG må det nesten bli sånn. Hvis jeg hadde forandret den for Forsvarets skyld hadde den ikke vært min lenger.

Nye premier?

Marie har tidligere fått premie av mentor og sjef på Rygge, Stian Negaard Nilsen, for å ha doblet antall lesere av bloggen og for å skive om militærlivet på en fin måte som treffer folk flest, særlig ungdom.

Hun fikk fly jagerfly, og nå venter det forhåpentligvis nye premier, etter videre vekst. Med så bra blogg, og så eksplosiv vekst, må han nok komme opp noe skikkelig bra saker. Vi får følge med på Maries blogg!

Marie satser på en karriere i Forsvaret, gjerne innen kommunikasjon og informasjon.
- Når det gjelder bloggen har jeg lyst til å bruke den til noe meningsfylt en dag. Hva det blir innenfor gjenstår å se, avslutter den kule jenta. I mellomtiden stortrives hun som soldat på Rygge.