– Hårreisende blårusspolitikk av Mesta

 Rødts Eirik Tveiten reagerer kraftig på prosessen i Mesta forut for beslutningen om å flytte avdelingen fra Moss til Lysaker. Han mener selskapet opptrer som kjerringa mot strømmen i denne saken.

Rødts Eirik Tveiten reagerer kraftig på prosessen i Mesta forut for beslutningen om å flytte avdelingen fra Moss til Lysaker. Han mener selskapet opptrer som kjerringa mot strømmen i denne saken. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Rødts Eirik Tveiten fyrer av en grusom salve mot Mesta som vil flytte 35 ansatte fra Moss til Oslo.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det er staten ved Næringsdepartementet som eier Mesta. Selskapet vil nå flyttet 35 ansatte fra avdelingen i Moss til Oslo. I følge verneombudet kom beskjeden som lyn fra klar himmel og de ansatte har ikke vært informert.


Men i det politiske miljøet i Moss har reaksjonene vært sterke. Dette er en stor kvinnearbeidsplass og flyttingen er stikk i strid med tidligere statlige signaler om å kanalisere arbeidsplasser ut av hovedstaden.

Særlig bystyrerepresentant Eirik Tveiten fra Rødt er opprødt over at Mesta vil tvinge de ansatte til å bli pendlere.
– Hvis det er riktig at de ikke har fått noen informasjon, så er jo dette brudd på avtaleverket. Jeg mener dette er helt hårreisende.


– Det må være en ukultur i departementet siden man baserer seg på denne typen blåruss regnstykker uten sosialpolitisk kompetanse. Fra Moss kommune bør vi gi et klart signal til den rød-grønne regjeringen om denne saken.
De ansatte har i det minste krav på å bli hørt. Denne besserwisser holdningen hadde jeg ikke ventet fra Mesta, sier Tveiten.


– Jeg har tatt opp denne saken med Østfold fylkeskommune, som nå skal ha et møte med Mesta, sier ordfører Paul-Erik Krogsvold.
– Derfor er flyttingen basert på et foreløpig vedtak. Jeg håper vi kan få snudd dette.


– Personlig synes jeg også begrunnelsen er merkelig. Jeg trodde dagens IT-teknologi gjorde det enkelt å flytte arbeidsplasser ut av Oslo. Dette er jo også statens signal i denne typen saker. Om nødvendig vil jeg også at vi følger opp med et brev til myndighetene om denne flyttingen, påpeker Krogsvold.

– Det er under enhver kritikk at de ansatte ikke er informert, sier Tage Pettersen (H).
– Dette bør ordføreren ta opp i et brev til departementet, fremholder han.

Artikkeltags