– Hårreisende blårusspolitikk av Mesta

 Rødts Eirik Tveiten reagerer kraftig på prosessen i Mesta forut for beslutningen om å flytte avdelingen fra Moss til Lysaker. Han mener selskapet opptrer som kjerringa mot strømmen i denne saken.

Rødts Eirik Tveiten reagerer kraftig på prosessen i Mesta forut for beslutningen om å flytte avdelingen fra Moss til Lysaker. Han mener selskapet opptrer som kjerringa mot strømmen i denne saken. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Rødts Eirik Tveiten fyrer av en grusom salve mot Mesta som vil flytte 35 ansatte fra Moss til Oslo.

DEL

Det er staten ved Næringsdepartementet som eier Mesta. Selskapet vil nå flyttet 35 ansatte fra avdelingen i Moss til Oslo. I følge verneombudet kom beskjeden som lyn fra klar himmel og de ansatte har ikke vært informert.


Men i det politiske miljøet i Moss har reaksjonene vært sterke. Dette er en stor kvinnearbeidsplass og flyttingen er stikk i strid med tidligere statlige signaler om å kanalisere arbeidsplasser ut av hovedstaden.

Særlig bystyrerepresentant Eirik Tveiten fra Rødt er opprødt over at Mesta vil tvinge de ansatte til å bli pendlere.
– Hvis det er riktig at de ikke har fått noen informasjon, så er jo dette brudd på avtaleverket. Jeg mener dette er helt hårreisende.


– Det må være en ukultur i departementet siden man baserer seg på denne typen blåruss regnstykker uten sosialpolitisk kompetanse. Fra Moss kommune bør vi gi et klart signal til den rød-grønne regjeringen om denne saken.
De ansatte har i det minste krav på å bli hørt. Denne besserwisser holdningen hadde jeg ikke ventet fra Mesta, sier Tveiten.


– Jeg har tatt opp denne saken med Østfold fylkeskommune, som nå skal ha et møte med Mesta, sier ordfører Paul-Erik Krogsvold.
– Derfor er flyttingen basert på et foreløpig vedtak. Jeg håper vi kan få snudd dette.


– Personlig synes jeg også begrunnelsen er merkelig. Jeg trodde dagens IT-teknologi gjorde det enkelt å flytte arbeidsplasser ut av Oslo. Dette er jo også statens signal i denne typen saker. Om nødvendig vil jeg også at vi følger opp med et brev til myndighetene om denne flyttingen, påpeker Krogsvold.

– Det er under enhver kritikk at de ansatte ikke er informert, sier Tage Pettersen (H).
– Dette bør ordføreren ta opp i et brev til departementet, fremholder han.

Artikkeltags