Helseministeren skrøt av Tjukkasgjengen

Jan Ellefsen og Espen Andreassen er ildsjelene bak Tjukkasgjengen. Også helseministeren skryter av konseptet, og sier det har ført til en folkebevegelse.

Jan Ellefsen og Espen Andreassen er ildsjelene bak Tjukkasgjengen. Også helseministeren skryter av konseptet, og sier det har ført til en folkebevegelse. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen roste Tjukkasgjengen i sitt åpningsinnlegg på Helsekonferansen i Oslo.

DEL

Anne-Grete Strøm-Erichsen skrøt av Tjukkasgjengen. Hun sa at Tjukkasgjengen var ett glimrende tiltak og en meget god måte å få god folkehelse på.
Her er et utdrag fra helseministerens tale på helsekonferansen 8. mai:
- Dette er bare noen eksempler. Det er summen av slike tiltak, som bidrar til et friskere folk. Bare fantasien setter grenser. Lørdag morgen gikk jeg tur med Tjukkasgjengen i Bergen. En flott gjeng. Og et fantastisk initiativ som bokstavelig talt har ført til bevegelse over hele landet. Vi trenger lover, faglige retningslinjer og økonomiske virkemidler, men vi trenger også frivillig engasjement og egeninnsats. Tjukkasgjengen er et godt eksempel på nettopp det. Folkehelseloven er tydelig på at frivillig sektor er helt sentral for å bedre folkehelsen. Regjeringen følger opp med en plan for hvordan folkehelseloven skal gjennomføres. Økonomisk og med kunnskap og kompetanse.

I hele landet

Jan Ellefsen er hjernen bak konseptet «Tjukkasgjengen» som virkelig har tatt av.

– Dette startet med at jeg fikk sjokk da jeg så tresifret på badevekta. Første begynte jeg å løpe, men det ble for tøft og jeg la heller ikke skjul på det på Facebook. Så fikk jeg med meg Janne Ødegaard på en gåtur og da begynte snøballen å rulle. Dagen etter var vi fire, så ble vi syv og vokste til 15 den påfølgende dagen. Nå er vi over 50 mennesker som samles hver dag for å gå tur og vi blir bare flere og flere. Dette er utrolig morsomt, fortalte Ellefsen til moss-avis.no.
 
Nå er det Tjukkasgjengen over hele landet. Sjekk Tjukkasgjengens blogg

Artikkeltags