Grete Kristine Gundersen (52) er mor til tre og bestemor til fem, og bor på Krapfoss.

– Jeg opprettet bloggen for tre år siden, men skrivingen har gått litt i bølgedaler. Etter en rolig periode i høst oppdaget jeg  at jeg rett og slett savnet å blogge. Så nå har jeg startet opp igjen, sier hun.

Byttet stil

På bloggen kan vi nå følge Gretes forvandling av hjemmet fra en rustikk stil til en gjennomført retro stil.

– Jeg begynte å bytte ut møblene i høst da vi kjørte bort det gamle spisebordet og kom hjem med et brukt teakbord. Siden har det gått slag i slag. Interiør fra 60- og 70-tallet gjør meg glad. Jeg vil ha mer sprø farger og mønster og skape det morsomt rundt meg, sier bloggeren.

I tillegg til sin interesse for interiør deler hun små snutter fra hverdagen med mannen sin. Gjerne morsomme tanker om evige temaer, eller om sin andre store lidenskap, campinglivet på Larkollen.

Som navnet på bloggen tilsier, det er livets gode sider som skal fremheves, ikke de negative.

– Jeg har ingen rutine på bloggingen, jeg skriver når inspirasjonen dukker opp, sier hun.

– Som uføretrygdet er jeg mye hjemme. Ved å blogge kommer jeg meg ”ut” og får uttrykt det jeg tenker på.

Gjenbruk og gjør-det-selv

Mange på hennes egen alder foretrekker å handle interiør hos møbelforhandlere. Men det er ikke noe for Grete.

– Man må tørre å ha personlighet. Å ikke alltid følge med strømmen, sier hun, og fortsetter:

– Jeg har alltid vært interessert i interiør og leser gjerne interiørblad for å få inspirasjon. Så finner jeg løsninger som passer meg og lommeboken min.

Med unntak av noen få nøye utvalgte designperler kjøper hun alt brukt på Finn.no eller på bruktbutikker. Fra mannens barndomshjem har hun blant annet funnet et gammelt veggur.

– Gubben sier ikke så mye når jeg holder på, så jeg får relativt fritt spillerom. Men jeg tror han syntes det var stas å få opp det gamle uret til faren på veggen, sier hun fornøyd.


Forresten, ifølge Wikipedia betyr retro følgende: Retromote eller retrostil, er kulturelle stiler som er tilbakeskuende, det vil si kopierer og etterligner gamle moter.

Les flere artikler i blogg-serien vår:

Lizas bloggverden

Fembarnsmor blogger om hverdagen

Startet med blogg som terapi