Her hopper ordføreren i fallskjerm

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Med bind for øynene ble ordfører Tage Pettersen ført til en liten flyplass i Sverige for å hoppe i frittfall fra 4000 meters høyde

DEL

STRØMSTAD: Kamerat og politikerkollega Sindre Westerlund Mork hadde i all hemmelighet planlagt bursdagsoverraskelsen. Da Moss Avis dukket opp, skjønte Pettersen at dette dreide seg om mer enn «harry-handel». Ordføreren i Moss fikk bind for øynene og turen gikk til Näsinge flyplass, 10–15 minutter kjøring fra Strømstad.– Jeg hører en enslig moped og vi er på landet, for vi har gress under beina. Nei, det er ikke en moped. Jeg skal nok litt over bakken, kanskje. Men den motoren hørtes ikke veldig stor ut, sier han og fjerner bindet for øynene.

Jeg vet ikke om jeg skal hoppe alene, for det kan fort ta mye tid med kurs og sånn, men jeg tar gjerne et tandemhopp eller flere

– Moss Avis intervjuet deg etter valget og da sa du at du ville hoppe i fallskjerm. Det husket jeg, så da har vi rottet oss sammen og fikset det, sier Westerlund Mork og ler.

– Hvem har pakket fallskjermen?, svarer Pettersen med et glis og legger til:

– Dette er en av mine aller største drømmer som jeg ikke har realisert, så jeg gleder meg veldig.

– Hvordan er pulsen akkurat nå?
– Nå er jeg helt rolig, forsikrer han rett etter å ha ankommet flyplassen.

Livet i andre hender

Før Pettersen kunne sette seg i flyet og gjøre seg klar til sin store drøm, måtte han gjennom et kort sikkerhetskurs, ta på seg alt personligansvar hvis noe skulle gå galt og forberede seg mentalt til å kaste seg ut i det fri. Den svenske fallskjerminstruktøren så sitt snitt til å erte opp 40-åringen fra Moss.

– Er du edru? Det er nemlig viktig at én av oss to er det, sa han før han sendte enda et stikk til Pettersen:

– Hvor gammel ble du egentlig?
Tage Pettersen lo og sa bestemt at han følte seg sikker på at dette ville gå bra. Rett før flyet tok av, mistet imidlertid en annen fallskjermhopper reserveskjermen rett før landing, og først da begynte ordførerhjertet å slå ekstra fort.

– Nå ble jeg litt nervøs, sa han og gikk skeptisk mot flyet.

Det var en kjempeopplevelse. Spesielt når jeg bare datt ut av døra på flyet og falt uten skjermen i en lang stund

– Helt fantastisk.

Ti minutter senere ble en stor rødgul skjerm løst ut og sto i sterk kontrast til den knallblå himmelen. De svevde så lenge som mulig, tok noen runder rundt landingsområdet, kjørte piruett og nøt øyeblikket. For hver meter de nærmet seg bakken ble gliset til Pettersen større og større. Rett før landing kom tomlene opp og byens ordfører var i ekstase.

– Dette må du bare prøve, sa han og fortsatte:

– Det var en kjempeopplevelse. Spesielt når jeg bare datt ut av døra på flyet og falt uten skjermen i en lang stund, forteller han.

Etter å ha kommet trygt ned på jorda, brukte Pettersen 30 sekunder på å bestemme seg for å hoppe igjen.

– Det kilte skikkelig i magen, spesielt når vi lagde en form for karusell der oppe.

Det finnes ikke farlig. Det var helt fantastisk og jeg anbefaler å prøve tandemhopp på det sterkeste

– Kommer du til å hoppe igjen?
– Jeg vet ikke om jeg skal hoppe alene, for det kan fort ta mye tid med kurs og sånn, men jeg tar gjerne et tandemhopp eller flere, sier han med et stort smil.

Og for skeptikerne som anser dette som farlig, er Pettersen klokkeklar i talen.

– Det finnes ikke farlig. Det var helt fantastisk og jeg anbefaler å prøve tandemhopp på det sterkeste, avslutter han.

Pettersen avsluttet dagen med 40-årslag med sine nærmeste venner og hoppet ble naturlig nok vist på storskjerm. 

Artikkeltags