Her kommer skiltet alle bør forstå

Dette bør være mulig å forstå for alle, mener Statens vegvesen

Dette bør være mulig å forstå for alle, mener Statens vegvesen Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Siden juletider i fjor har det vært snittmåling av fart på RV 120 fra Nore til Rødsund. Og mange har allerede gått i fella.

DEL

– Ja, du kan jo si at det har vært noen som har hatt det veldig, veldig travelt på denne strekningen, selv etter at vi satte opp gjennomsnittsmålingskameraer, sier Knut Holøs avdelingsingeniør i Statens vegvesen.

Selv om målingsstrekningen allerede er skiltet i begge retninger velger altså Statens vegvesen nå å sette opp enda tydeligere skilt for å varsle bilistene om snittmåling. Det første at disse nye skiltene var på plass på strekningen Rv. 7 Bromma - Nesbyen i Hallingdal denne uken, og snart også i Våler og Moss.

LES OGSÅ: Nå kommer Østfolds første snittmåling

Har blitt tatt

Vi har bestilt skilt og leverandørene har anslått at det bør være ferdig i slutten av neste uke, men vi også bytte ut masten det gamle skiltete står på og sette opp en ny gittermast. Så i løpet av noen uker, eller så fort som praktisk mulig, bør det nye dobbeltskiltet som opplyser om strekningsmåling og avstand være på plass, sier Holøs.

Selv om det har blitt noen kroner til statskassa fra ivrige bilister på strekningen, mener allikevel Holøs at det generelt har «gått greit».

– Det har vel gått omtrent som vi håpet. Noen har fortsatt dårlig tid, men det begynner å gå seg til, mener han.

Pussig kjøring

Teoretisk sett kan en bilist «krypkjøre» en del av strekningen for så å gi gass på resten – eller omvendt, og allikevel ikke oppnå en snittfart over 80 kilometer i timen.

– Vi har opplevde at det har skjedd, ja. Men det er ikke noe stort problem, sier Holøs.   

Artikkeltags