Hilde Torgersen raser mot rådmannen

Sint Fagforbundets leder, Hilde Torgersen, liker ikke at rådmann Bente Hedum anbefaler konkurranseutsetting. Det er Orkerød sykehjem, renholdstjenesten og revisjonstjenester som kan bli konkurranseutsatt.

Sint Fagforbundets leder, Hilde Torgersen, liker ikke at rådmann Bente Hedum anbefaler konkurranseutsetting. Det er Orkerød sykehjem, renholdstjenesten og revisjonstjenester som kan bli konkurranseutsatt. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fagforbundets leder, Hilde Torgersen, raser mot rådmannen. Hun frykter at opptil 250 kan rammes av konkurranseutsetting.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nettDet er rådmann Bente Hedums innstilling til formannskapets møte 4. juni om bestiller-utfører-organisering som har fått Fagforbundet til å reagere.

Der i gården mener de nemlig at rådmannen går lenger enn bestillingen fra det borgerlige flertallet i bystyret.

– I bystyrevedtaket heter det at man skal utrede en bestiller-utfører modell. Men her går råmannen enda lengre ved å forslå at flere av kommunens virksomheter konkurranseutsettes, sier Hilde Torgersen.

Uro og usikkerhet

– Fra Fagforbundet reagerer vi på at rådmannen løper foran politiske vedtak og oppdrag på saker som skaper uro og usikkerhet i egen organisasjon, presiserer hun.

I et eget skriv fremholdes det at rådmannens saksfremlegg heller ikke er fullstendig utredet med tanke på ansattes arbeidssituasjon ved en konkurranseutsetting.

– Verken miljøkonsekvenser eller folkehelsekonsekvenser er vurdert. Vi forventer at rådmannen ivaretar sine egne ansatte, påpeker Torgersen.

Krass kritikk

– Dette er svært krass kritikk av rådmannen?

– Det er slik det er ment, ja. Hvis de folkevalgte vil ha konkurranseutsetting, så er det til politikerne å fatte vedtak om det. Det er ikke rådmannens oppgave å gå opp den løypa på egen hånd, poengterer Hilde Torgersen.

– Hva sier du til å få refs fra Fagforbundet, rådmann Bente Hedum?

– Det er riktig at oppdraget var å utrede bestiller-utfører-organisering. Men de borgerlige har vært krystallklare på at de ønsker konkurranseutsetting. Derfor mente jeg at det var helt greit å så ifra om dette og ikke bare vente. Jeg mente rett og slett at det var fornuftig å gi noen råd når vi først var i gang med denne saken.

Forstår Fagforbundet

– Ellers skjønner jeg godt Fagforbundets rolle i denne saken. De skal jo fronte motforestillingene mot konkurranseutsetting. Men jeg er også opptatt av de ansattes rettigheter og mener at de ikke bør bli dårligere ved en mulig konkurranseutsetting, avslutter Hedum.

Det er Orkerød sykehjem, renholdstjenesten og revisjonstjenester hun mener at kommunen i tilfelle bør konkurranseutsette. Kommunen skal selv være med på konkurransen.

Artikkeltags