Gå til sidens hovedinnhold

Hjelp oss og hjelpe - det tar helt av

Artikkelen er over 10 år gammel

Torsdag morgen var Cecile Hansen og Ida Dilling, begge fra Moss, på God Morgen Norge og fortalte om innsamlingsaksjonen de har startet. – Jeg måtte slå av mobilen for å spise middag i går, men det er innmari moro at så mange vil hjelpe folk som bor på gata, sier Cecilie.

Møte med Vegar, som bor på gata i Oslo, og hans fortelling om sitt liv og at han gruet seg til vinteren fikk Cecilie til å poste en henvendelse på Facebook.

Del på Facebook

TV2 ble med Cecile og Ida på innsamlingsrunde og inviterte dem i studio.
- Vi var veldig spente på om Vegar ble med. Han møtte opp klokka 6 på morgenen. Jeg er så stolt av ham. Han var veldig nervøs, det var jo jeg også, så vi holdt hverandre i hånda under bordet. Det gikk så bra, forteller Cecilie, som også har med seg Ida Dilling.

Artiklen forsetter under bilde.

TV2

Skjermdump fra TV2 sendingen der Cecilie Hansen og Vegar deltok.

Henterunde

- Jeg satt og fortalte Ida om at jeg hadde postet en melding, og at mange hadde henvendt seg og ville gi klær, soveposer og sko til uteliggere. Da sa Ida at hun også ville være med, og det fikk hun jo selvfølgelig. Ida skal på henterunde på søndag, i Mossetraktene, og har allerede avtalt å hente hos 16 stykker. Jeg og samboeren min skal hente hos fem, og den ene hadde seks sekker. Det strømmer på.

Lagerplass

- Vi begynner å få så mye at vi trenger plass til å lagre tingene. Det håper jeg at noen kan hjelpe oss med. Vi har begynt å dele ut til dem som trenger det, men etter som det blir kjent at vi har startet innsamling så blir det etter hvert ganske store mengder.

Stillongser

- Alt vi har fått inn er av flott kvalitet. Det vi ikke har fått inn så mye av er stillongser og varmt undertøy, også svarte herreolabukser. Det er det de helst vil ha og det er praktisk med svarte slitesterke bukser når man lever sånn som de gutta her gjør.

Utekonsert

12. november har “Hjelp oss og hjelpe”-gjengen tenkt å arrangere stor utdeling av ting de har fått inn. I den forbindelse har de tenkt å holde konsert.

- Ja jeg holder på å sjekke ut lyd- og lysutstyr. Dessuten prøver jeg å komme i kontakt med Oslo kommune for å få tillatelse.

Flere hjelpere

- I Lillehammerområdet har Ole Vinden meldt seg, og samler inn der. Terje Bunes i Sarpsborg har ryddet et helt rom i kjelleren, og kjører rundt i det området for å samle inn. Hvis det er flere som ønsker å henge seg på er det bare å ta kontakt, sier tobarnsmoren som farter rundt med lille Dennis på tre måneder.
- Hvordan rekker du alt?
- Jeg har en fantastisk samboer som stiller opp både med barnestell og er med på henterunder og lemper og bærer. Vi er sammen om dette, forteller Cecile. Marcus på sju år er også involvert i prosjektet.
- Ja han gir sparepengene sine til Vegar, men her om dagen ga Vegar han 20 kroner da han fikk tykk jakke og lue av oss.

Artiklen forsetter under bilde.

Vegar og Markcus

Vegar som bor på gata i Oslo, har fått nye jakke og lue av Marcus.

 Rusomsorgen

Cecilie har jobbet inne eldreomsorgen siden hun var 18 år. I dag har hun blitt 31 år og har mammapermisjon.
- Jeg har alltid ønsket å jobbe innen rusomsorgen, og møte med alle disse menneskene gjennom dette prosjektet har gitt meg ennå mer lyst til å gjøre det. Så vi får se hvor dette fører hen, sier den gode hjelperen på vei til ett planleggingsmøte.