Hjelp til familier

støttespiller – Familier med små barn som trenger litt hjelp i hverdagen kan kontakte oss, sier Helen Mollatt, HomeStartkoordinator i Moss.

støttespiller – Familier med små barn som trenger litt hjelp i hverdagen kan kontakte oss, sier Helen Mollatt, HomeStartkoordinator i Moss.

Artikkelen er over 7 år gammel

– Vi kan tilby alt fra leksehjelp til henting av barn i barnehage, sier Helen Mollatt, HomeStartkoordinator i Moss.

DEL

 I seks år har Moss KrF kjempet for å få etablert HomeStart i Moss. Nå er drømmen blitt virkelighet. Moss og Omegn Kvinneråd er ansvarlige for driften, i samarbeid med Moss kommune.

– Vi har kontor i Sykehusgaten 10, sammen med velferdssentralen og frivilligsentralen, sier Mollatt.

HomeStart er et supplement til det offentlige hjelpetilbudet. Hjelpen tilbys i form av regelmessig kontakt som utføres av frivillige i familiens eget hjem to til fire timer i uken. Familier som kan få hjelp derfra må ha minst ett barn under skolepliktig alder.

– HomeStart er et lavterskeltilbud der familiene selv tar kontakt med meg som koordinator og melder fra om sine behov, forklarer Mollatt.

HomeStart kan tilby hjelp med små, enkle ting som kan gjøre hverdagen bedre for småbarnsfamilier:

– Noen familier kan for eksempel ha behov for en å snakke med. Andre kan trenge praktisk hjelp, eller hjelp til å utvide sitt sosiale nettverk gjennom samvær med andre. Slike ting kan vi bidra med, forklarer Mollatt.

Frivillige

Nå trenger Home-Start Moss frivillige, som kan tenke seg å bruke litt av tiden sin på å hjelpe andre:

– Foreldre eller andre voksne som har kunnskap om barn kan ta kontakt. De frivillige vil få nødvendig opplæring. Vi starter kurs for dem i januar. Kurset går over åtte ganger, legger Mollatt til.

Hun vil nå gå ut med informasjon om det nye tilbudet til Åpen barnehage, helsestasjoner, skoler og barnehager, slik at familier blir klar over at hjelpen fins.
Halvard Sand (KrF) er glad for at HomeStart nå er i gang i Moss:

– Dette har vært hjertesaken vår. En lang kamp er endelig kronet med et resultat. Vi håper og tror at Home-Start blir til god hjelp for mange barn og deres familier fremover. Erfaringer med HomeStart fra andre steder viser at det nytter.

HomeStart Familiekontakten (HSF) er et familiestøtteprogram hvor frivillige besøker småbarnsfamilier og bistår med hjelp. HSF er etablert en rekke steder i landet, blant annet i Rygge og Våler.

I fjor fikk 732 familier med til sammen 1552 barn besøk av én av HSFs 490 familiekontakter.

Artikkeltags