Høyre er bekymret for Rygge flystasjons framtid

LOKALPOLITIKER Tomas Colin Archer forklarer hvorfor han vil jobbe for å bevare Rygge flystasjon.

LOKALPOLITIKER Tomas Colin Archer forklarer hvorfor han vil jobbe for å bevare Rygge flystasjon.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

– Hvorfor skal Tomas Colin Archer mene noe annet om Rygge flystasjons framtid nå enn han gjorde som Generalinspektør?

DEL

Det er Tage Pettersen, Høyres ordførerkandidat i Moss, som spør. Og det gjør han på vegne av partikollegene i Moss, Rygge, Råde og Våler.

I dag møter de Ine Marie Eriksen Søreide (H), som er leder i Stortingets utenriks og forsvarskomité, for å lufte sin sterke bekymring for Rygge flystasjons skjebne og for å argumentere for at den må få bestå.
Sist uke forsikret Archer (Ap), sammen med kolleger i Rygge og Råde, at han vil gjøre alt som står i hans makt for å hindre nedleggelse av flystasjonen.
 

Del på Facebook

Bekymret

– Vi er skeptiske til Østfold Aps gjennomslag i denne saken. Og ikke minst er vi bekymret over at Aps ordførerkandidat i Moss i sin tid som Generalinspektør for Luftforsvaret (GIL) ikke var opptatt av Rygge flystasjons eksistens. Hvorfor skal han mene noe annet i dag? spør Tage Pettersen.

– Det er ikke vanskelig å forklare. Da jeg ble GIL i 2000, hadde Forsvarsdepartementet allerede bestemt at Rygge flystasjon skulle nedlegges. Siden jeg var embetsmann, var det min fordømte plikt å gjennomføre det departementet hadde bestemt, sier Archer til Moss Avis.

– Nå er jeg ikke embetsmann lenger, men lokalpolitiker. Og det kan vel ikke forundre Høyre at jeg mener noe annet nå enn jeg gjorde da jeg hadde embetsmannshatten på, sier han avslutningsvis. 

Artikkeltags