Høyre og Frp kan få makten

Leder i Østfold Høyre Tage Pettersen er veldig fornøyd med målingene

Leder i Østfold Høyre Tage Pettersen er veldig fornøyd med målingene Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Ønsker koalisjon med FrP, Venstre og Krf, men Arbeiderpartiet er heller ikke uaktuelt.

DEL
TV2 meldte i går at flertallet av de store kommunene ligger an til borgerlig flertall etter valget neste høst. Dette viser beregninger de har gjort på grunnlag av sommerens kommunevalgbarometer fra TNS gallup.
Med en oppslutning på 27,1 prosent går Høyre forbi Arbeiderpartiet med 25,9 prosent og er Norges største parti på sommerens kommunevalgbarometer.
- Dette er veldig arti. Gjør det ekstra morsomt at det er målinger fra kommunevalgbarometeret og ikke en ordinær meningsmåling. Vi må likevel huske at det er over et år til valget. Vi skal ikke hvile oss på dette, men skal jobbe knallhardt for å bevare disse resultatene, sier leder av Østfold Høyre Tage Pettersen.

Postive til samarbeid med FrP

Et slikt resultat ville vært Høyres beste kommunevalg siden 1979 og ville sikret partiet makt i flere kommuner. Ved et kommunevalg i dag ville Høyre og Fremskrittspartiet fått flertall i 30 av de 54 største byene, deriblant Moss, i følge TV2s beregninger.
- Vi er positive til et samarbeid med FrP. Primærønsket er en koalisjon med FrP, Krf og Venstre, men vi utelukker absolutt ikke andre løsninger, sier Pettersen.

Ap heller ikke uaktuelt

Pettersen forteller videre at et samarbeid med Arbeiderpartiet heller ikke nødvendigvis er uaktuelt.
- Selv om det ikke er vårt primærønske, er det ikke til å utelukke. Det vil være forhandlinger som avgjør hvem vi kan og ikke kan samarbeide med, avslutter han.  

Artikkeltags