Høyre-topper gikk i krisemøte om nett-etikk

Gruppeleder Kjellaug Nakkim innkalte Høyre-toppene til krisemøte om etikk på sosiale medier.

Gruppeleder Kjellaug Nakkim innkalte Høyre-toppene til krisemøte om etikk på sosiale medier. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

En etter en hastet de lokale Høyre-toppene i går ettermiddag inn til et krisemøte på Rådhuset på grunn av «Høstmark-saken» som Moss Avis avslørte i går.

DEL

På vei inn til hastemøtet gruppeleder Kjellaug Nakkim innkalte til onsdag ettermiddag var gruppestyretmedlemmene ordknappe.

Gruppestyremøtet skulle opprinnelig finne sted senere denne måneden, men da Nakkim fikk kjennskap til «Høstmark-saken» endret hun raskt dato.

Det var på tirsdag at Sverre A. Høstmark, leder i teknisk utvalg, gikk knallhardt ut på Moss Avis’ nettsider mot både rådmann Bente Hedum og Niels J. Wiig i Visit Moss i forbindelse med etableringen av Barnas Fredsverden (BFV).

I kommentarfeltet på Moss Avis’ nettsider betvilte Høstmark rådmannens arbeid og uttalte følgende: «Rådmannens (dvs. rådmannens ansatte) har definitivt ikke gjort jobben sin og burde skamme seg helt inn til milten.» Videre gikk utvalgslederen løs påWiig med følgende frase: «– Hvem er Niels Wiig, hva gjør du, hvilket mandat har du – hva står igjen etter deg?».

Tause

Utvalgslederens uttalelser er beklaget av både ordfører Tage Pettersen og Gunn Salbuvik, som er leder i Moss Høyre – og av Høstmark selv i gårsdagens avis.

På møtet i gruppestyret i Moss Høyre i går møtte foruten Nakkim gruppestyrets nestleder Christer Johnsen, Gunn Salbuvik, Sissel Rundblad, som er nestleder i Moss Høyre, og ordfører Tage Pettersen.

– Jeg har vært utenlands i en måned og trengte å bringe meg à jour. Men det skal innrømmes at «Høstmark-saken» ikke akkurat dempet behovet for å framskynde møtet, sier Nakkim.

På vei inn til møtet i går ettermiddag var gruppemedlemmene alvorstynget og ordknappe og gjorde det klart at Nakkim var den eneste som skulle snakke for gruppen.

Retningslinjer

– Som leder av en sterk bystyregruppe føler jeg et sterkt behov for å trekke opp generelle retningslinjer for å sikre at vi vet hvor vi har hverandre. Ikke minst er det viktig å skape klarhet i hvordan vi håndterer sosiale medier. Det har vi ingen ting om i vårt reglement, som ble vedtatt i 1999 og så «konfirmert» uten endringer i 2007, sier Nakkim.

Gruppelederen presiserte at dette ikke er noe gruppen selv kan vedta, men vil presentere for bystyret senere.
– Vi vil legge frem et forslag, så får vi se om det blir noe av det, forklarer hun.

Pubertalt

– Vi må ansvarliggjøre medlemmene av gruppa. Noen tror åpenbart at det kan skilles mellom privatpersonen og den offentlige personen på sosiale medier. Sånn er ikke livet, legger hun til.

– Tror du at Høstmark kan fortsette som utvalgsleder etter det som har skjedd?
– Ja. Han er valgt enstemmig til leder av teknisk utvalg. Han har ikke forbrutt seg. Men det han skrev, er pubertalt – sånt som 14-åringer skriver, mener gruppelederen.

24 timer

Nakkim har et godt råd til aktivistene på sosiale medier:
– Er du sint eller oppgitt, bør du vente i 24 timer før du eventuelt øser ut din frustrasjon på nettet. Er du glad og fornøyd, derimot, kan du godt gi det til kjenne med det samme, smiler Kjellaug Nakkim.

Artikkeltags