Denne helgen arrangeres det NM i speiding for alle landets speidergrupper. Målet er at de ulike gruppene skal bli kjent på tvers av kommuner og fylkesgrenser, tillegg til å motivere til videre innsats som speider.

Del på Facebook

O-løp

En skog av grønne telt. Hjemmelagde søplebøtter, gapahuker, lukten av nylagde vafler og hamburgere. Det vrimler av både små og store speidere, foreldre og ledere.

Det at det har regnet så og si uten stans i både går og i dag stopper hverken speiderne eller arrangørere i å fortsette med aktivitetene.

Da moss-avis-no tok turen innom Nesparken var de i full gang med den teoretiske delen av et orienteringsløp. En time, et svarark, flere titalls lag. Hvem vinner? Lagene hvisker seg imellom, det er viktig å ikke si svarene for høyt slik at nabogruppa kan høre det. Konkurranseinstinktet er skyhøyt, det samme er forventningene om å vinne.

Vaffelmestere

- Vi har solgt tonnevis med vafler og hamburgere, smiler Knut, Fredrik og Mads fra Drøbak. De står bak disken i en av bodene som er satt opp for anledningen, og serverer gladelig mat til sultne speidere. Selv ble de ikke valgt ut til å delta i selve NM-konkurransen, men det gjør dem ikke stort. De koser seg allikevel, og sover i telt sammen med resten av speidergjengen.

- Det er nesten like greit å stå under her. I tillegg lager vi gode vafler, forteller Fredrik.

- Får jeg ta et bilde av dere til bildegalleriet på moss-avis-no?
- Så klart du kan! Kom igjen gutta, nå må vi samle oss og smile pent til avisa.

Del på Facebook

Stemningen er god på NM-samlingen for speidere. Ingen sure miner for dårlig vær, heller. Mottoet "det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær" rager høyt.

Søndag kl 19:00 tennes det et stort bål som en avslutning på konkurransen, les mer om dette på våre nettsider i morgen.

Les også: Speiderne brenner bål på 100-årsdagen