Gå til sidens hovedinnhold

Ikea: Et skritt nærmere etablering i Vestby

Artikkelen er over 8 år gammel

Med 23 mot 20 stemmer vedtok fylkestinget i Akershus mandag at Ikea kan få etablere seg med et varehus på Delijordet i Vestby forutsatt at trafikkavviklingen først blir løst og at Ikea forplikter seg til å finansiere veiløsningene.

- Dette vedtaket gjør at vi ser ennå lysere på muligheten av å få til en etablering i Vestby. Trafikkproblemene skal vi løse, og vi tror også at problematikken rundt jordvernet vil bli løst ved flytting av matjorda, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thommesen i Ikea.

Vedtaket i fylkestinget er identisk med det som fylkesutvalget stemte for på sitt møte forrige mandag.

Det er Høyre som er arkitekten bak vedtaket som altså sier at inntil man får en rekkefølgebestemmelse som ivaretar oppgradering og utbygging av veisystemet, opprettholdes den nåværende innsigelsen mot utbyggingen.

LES OGSÅ: Ludvigsen (Ap) fnyser av Ikea-innsigelsene

Arbeiderpartiet og Frp stemte mot forslaget. De to partiene forutsetter at Ikea vil løse de trafikkutfordringene et varehus medfører, og vil gi et klart ja.

- Dette handler om å skaffe Vestby 250 arbeidsplasser. Det går det bare ikke an å stemme mot

- Dette handler om å skaffe Vestby 250 arbeidsplasser. Det går det bare ikke an å stemme mot, sa Aps gruppeleder Siri Hov Eggen under debatten i fylkestinget.

- Saken går nå til megling hos Fylkesmannen. Dersom ikke partene blir enige, blir det opp til Miljøverndepartementet å avgjøre saken.

LES OGSÅ: Mener Ikea-utspill er på jordet