Inviterer deg inn hit for å se på nye byplaner

HER BLIR DET:  I de ledige lokalene vis-à-vis Kirkeparken v.g.s. skal vi opprette et tilbud der du kan studere  det som finnes av planer for utvikling av Moss, sier ordfører Tage Pettersen (til venstre) og kommuneplanelegger Terje Pettersen.  Foto: Terje Holm

HER BLIR DET: I de ledige lokalene vis-à-vis Kirkeparken v.g.s. skal vi opprette et tilbud der du kan studere det som finnes av planer for utvikling av Moss, sier ordfører Tage Pettersen (til venstre) og kommuneplanelegger Terje Pettersen. Foto: Terje Holm

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Dette skal bli vårt ansikt utad. Her skal mossinger kunne stikke innom og se hva som rører seg av planer for byen vår.

DEL

Det sier ordfører Tage Pettersen og kommuneplanlegger Terje Pettersen til Moss Avis.

Vi møter dem utenfor lokalene som Moss kommune har leid i gågata, vis-à-vis Kirkeparken videregående skole.

Senke terskelen

– Foreløpig er det mørkt og tomt her. Men allerede tidlig i februar er det meningen at folk fra kommunens planavdeling skal være på plass.

– Å oppsøke «planfolka» på rådhuset kan være en bøyg for mange. Nå ønsker vi å senke terskelen og gjøre det enklere for folk flest å komme inn og kikke på kart, bilder, plansjer og modeller og på den måten skaffe seg en oversikt over alt av planer i og for Moss – ja, gjerne kommer med innspill og synspunkter også, sier ordfører Pettersen.

Delaktighet

– Men det er viktig å merke seg at det er planer det dreier seg om. Dette blir ikke stedet der man klager på snøbrøyting eller søker om tillatelse til å bygge garasje, smetter Terje Pettersen inn.
Planavdelingen har nok av baller i lufta.

– Konseptvalgutredningen for hovedveisystemet i Moss og Rygge er én ting. Men det er mye annet som skal skje. En ny sentrumsplan skal på plass, og vi har reguleringsplaner som berører mange. Moss by skal utvikles for 50-100 milliarder de neste årene. Og vi er opptatt av at innbyggerne og næringslivet skal ha delaktighet i disse prosessene, sier ordføreren, som kan opplyse at man er i ferd med å ansette en ny kommuneplanlegger i tillegg til navnebror Terje.

Framtidas Moss

Åpning av det nye tilbudet er altså planlagt til primo februar.

– Møblementet er klart, plansjer også. Et byrå skal dekorere vindusflatene, og vi tar sikte på at dette skal bli et «studio» der vi kan vise hvordan framtidas Moss blir seende ut, sier ordfører Pettersen.

Mer aktivitet

På dette området har Moss høstet erfaringer og lærdom fra Drammen, der man har en egen «planavdeling» på rådhuset, og fra Hamar, der det er etablert en egen paviljong i sentrum.

– Men hvorfor ikke opprette en slik avdeling i Amfi Moss? Det er jo der de fleste befinner seg?
– Det spørsmålet hadde jeg ventet å få. Men jeg vil snu hele problemstillingen på hodet og si at det å åpne i Dronningens gate, blir Moss kommunes bidrag til å skape mer aktivitet i sentrumsområdet, avrunder ordfører Tage Pettersen.
diskuter på moss-avis.no

Artikkeltags