Det er i et intervju med Sarpsborg Arbeiderblad at Forsberg forteller at han brukte cannabis inntil for tre uker siden.

– Jeg røyket cannabis fordi det ga meg en medisinsk effekt. Jeg fikk slappet av og sove. Jeg hadde lange arbeidsdager og bare tre-fire timers søvn hver natt i flere måneder, sier han til avisen.

Mistet samboeren

Forsberg forteller avisen at han for åtte år siden mistet han samboeren i et dødsfall. Dette førte til at han i lengre tid slet med angst og søvnproblemer, samtidig som han engasjerte seg for fullt i de politiske vervene han hadde.

Forsberg, som blant annet engasjerte seg sterkt for pårørende og overlevende etter Utøya, gikk til slutt på en smell.

På en komitéreise til USA med Stortingets arbeids- og sosialkomité i februar i år brøt han sammen, forteller Sarpsborg Arbeiderblad.

Til psykolog

– I dag ser jeg på sammenbruddet som et gjennombrudd. Jeg forsto at dette ikke gikk lenger. Nå går jeg til psykolog, og i tillegg til en fin familie og gode venner har det vært godt for meg å samtale med profesjonelle, sier han til avisen.

Forsberg har vært stortingsrepresentant for Østfold Ap siden 2009. Nå er partiet i gang med nominasjonen til neste stortingsvalg. Forsberg er overhodet ikke klar til å trekke seg, gjør han det klart overfor avisen.

Vil ha fire nye år

– Jeg jobber nå med meg selv og er klar for å kjempe videre for de verdiene arbeiderbevegelsen står for de neste fire åra, sier han til SA.

– Jeg kan ikke annet enn å beklage lovbruddene, og tillitsbruddet overfor arbeiderbevegelsen og dem som har stemt på meg, sier han til SA.

Det har ikke lykkes FB å få tak i Forsberg i morgentimene i dag. Han har lagt inn en beskjed på mobilsvareren der han opplyser om saken i Sarpsborg Arbeiderblad, og henviser journalister til andre kontaktpersoner i partiet.